Σαντορίνη: Το έθιμο του Κλήδονα σε Καρτεράδο, Μεγαλοχώρι και Ακρωτήρι

Share

Ακούστε το άρθρο

Σε τρία σημεία της Σαντορίνης θα αναβιώσει το βράδυ της Τρίτης 23/6, παραμονή του γενεθλίου του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, το έθιμο του Κλήδονα, που συνδέεται και με τις φωτιές του Άι Γιάννη, στις οποίες καίγονται τα πρωτομαγιάτικα στεφάνια.

Στον Καρτεράδο, ο Πνευματικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Παναγία Γλυκογαλούσα” διοργανώνει τη γιορτή του Κλήδονα, που θα ξεκινήσει στις 20:00, στην αυλή του Αγίου Ιωάννη. “Ελάτε να τιμήσουμε μαζί την παράδοση και να ζήσουμε μια όμορφη βραδιά με το άναμμα της φωτιάς, το πέρασμα πάνω από τις φλόγες και το ξεχωριστό έθιμο του Κλήδονα”, αναφέρει ο Σύλλογος στο κάλεσμά του.

Στο Μεγαλοχώρι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Το Μετόχι” δίνει ραντεβού στις 20:00, στην κεντρική πλατεία του χωριού (Ποταμός) για την καθιερωμένη εκδήλωση του Κλήδονα με τις αφωταρίδες, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής, παραδοσιακού φαγητού και κρασιού.

Στο Ακρωτήρι, το έθιμο θα αναβιώσει στις 20:30, στην Έξω Πλατεία του χωριού, από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο Ακρωτηρίου.

Επίσης, την Τετάρτη 24/6, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ιωάννη, στον Καρτεράδο θα έχει μουσικό γλέντι με ζωντανή μουσική από τον Αργύρη Αρβανίτη (βιολί) και τον Αντώνη Ξαγοράρη (λαούτο), παραδοσιακό φαγητό και κρασί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Σαντορίνη