Σαντορίνη: Το έθιμο του Λαζάρου στις 8/4

Ένα ξεχωριστό έθιμο θα πραγματοποιηθεί και φέτος το Σάββατο 8/4, του Λαζάρου, σε διάφορα χωριά της Σαντορίνης. Είναι ο περίφημος “Λάζαρος”, ένα άρμπουρο σε σχήμα ρόμβου, στολισμένο με αλισμαριά και λουλούδια, που συμβολίζει την Ανάσταση του Λαζάρου.

Στο Ακρωτήρι, έξω από τον Ι.Ν. Αγίας Θεοδοσίας, ο στολισμός του Λαζάρου θα αρχίσει από τις 09:00 μέχρι και το απόγευμα στις 17:00, οπότε και θα υψωθεί. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα (ψωμί, ντοματοκεφτέδες, ελιές, τσικουδιά).

Στο Μεγαλοχώρι, στις 08:00 το πρωί θα ξεκινήσει ο στολισμός, στην κεντρική πλατεία του χωριού, και το απόγευμα στις 18:00 θα στηθεί ο Λάζαρος στο ίδιο σημείο.

Στο Καμάρι, το ραντεβού για τον στολισμό του Λαζάρου έχει δοθεί για τις 11:00. Θα ακολουθήσει η περιφορά με κάλαντα των Βαΐων και η όποια οικονομική εισφορά από αυτά θα διατεθεί για τον στολισμό του Επιταφίου. Στις 17:00 είναι προγραμματισμένο ένα σεμινάριο κατασκευής σταυρών από βάγια φοινίκων. Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα της νέας πλατείας, στον κεντρικό δρόμο του Καμαρίου, απέναντι από τον Ι.Ν. της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας.

Στην Οία, ο στολισμός και η ύψωση του Λαζάρου θα γίνει στις 17:00, στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου.

Ο Λάζαρος ξεστολίζεται το Μεγάλο Σάββατο και παραμένει στη θέση του μέχρι της Αναλήψεως.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη