Το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ από 30/11 στα Ιωάννινα

Ξεκινούν την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου. Το συνέδριο θα απασχολήσουν όλα τα μεγάλα θέματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως η διοικητική μεταρρύθμιση, τα οικονομικά, η τοπική ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος, ζητήματα που αφορούν το προσωπικό των Δήμων, το εκλογικό σύστημα κ.α.

Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος ο Δήμαρχος Θήρας κος Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ κος Λευτέρης Τζούρος, η πρόεδρος της ΓΕΩΘΗΡΑ κα Κατερίνα Μανέτα-Καραμολέγκου και ο δημοτικός σύμβουλος κος Μανόλης Ορφανός.

Όπως υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους, τονίζοντας με έμφαση ότι “δεν μπορεί να υπάρξει δυνατή Ελλάδα χωρίς ισχυρούς δήμους”.

Ο κος Πατούλης δηλώνει επίσης ότι στόχος είναι να υπάρξει αύξηση των εσόδων των δήμων από το 3,7% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, στο 8%, που είναι ο μέσος όρος της Ευρώπης. Αυτό, σημειώνει, μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας ριζικής αλλαγής του υπάρχοντος φορολογικού πλαισίου και την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση, καθιστώντας τους δήμους οικονομικά αυτοτελείς. Επίσης εκφράζει την αντίθεσή του τόσο στη θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, όσο και στην επαναφορά της Δημαρχιακής θητείας στα τέσσερα από τα πέντε χρόνια που είναι σήμερα, ενώ σε ό,τι αφορά τη θέσπιση ορίου θητειών, ζητά ό,τι ισχύσει, να αφορά και τις βουλευτικές θητείες.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη