Tο Grow Greek Tourism Online της Google συνεχίζει να ενισχύει την ψηφιακή παρουσία των τοπικών επιχειρήσεων της Σαντορίνης

Συνεχίζοντας την ενεργή συμβολή του στην υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, το Grow Greek Tourism Online εξακολουθεί και το Νοέμβριο να προσφέρει τις υπηρεσίες του ενισχύοντας την ψηφιακή παρουσία των τοπικών επιχειρήσεων της Σαντορίνης – και κυρίως εκείνων που παραμένουν ανοικτές κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Από την αρχή του έτους, πάνω από 800 επιχειρήσεις έχουν ήδη αξιοποιήσει τη δωρεάν καθοδήγηση των ειδικών συμβούλων πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες καθώς και σε συγκεκριμένα εργαλεία. Με βάση στοιχεία της Google, οι αναζητήσεις που γίνονται εκτός τουριστικής περιόδου για τη Σαντορίνη αυξήθηκαν κατά 47% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που αναδεικνύει το νησί ως προορισμό όλο το χρόνο.

Για αυτό τον λόγο, μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου, δύο ειδικοί σύμβουλοι του Grow Greek Tourism Online της Google, υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και την πρωτοβουλία “Σαντορίνη Προορισμός όλο τον χρόνο”, θα βρίσκονται στο νησί για να παρέχουν εκπαιδεύσεις πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν ή να ενημερώσουν τον λογαριασμό τους στην υπηρεσία Google My Business, που τους επιτρέπει να καταχωρίσουν χωρίς κόστος στους Χάρτες όσο και στην Αναζήτηση Google όλες τις σημαντικές πληροφορίες επικοινωνίας, όπως τις ώρες λειτουργίας, τα τηλέφωνα επικοινωνίας και τις οδηγίες μετάβασης στην επιχείρηση. Επίσης, με τη βοήθεια ειδικών καμερών δημιουργούν για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις εικονικές περιηγήσεις 360 μοιρών που φιλοξενούνται δωρεάν στην πλατφόρμα Google Street View. Έτσι, οι μελλοντικοί επισκέπτες μπορούν να “περιηγηθούν” μέσα στους χώρους και να εξερευνήσουν τις τοπικές επιχειρήσεις, πριν καν φτάσουν στο νησί. Η υπηρεσία παρέχεται χωρίς καμία χρέωση.

Κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να συμμετάσχει μπορεί να ζητήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση με έναν σύμβουλο του προγράμματος μέσω της φόρμας στη διεύθυνση g.co/greektourism/santorini, ή να επικοινωνήσει με το santorini@ggto.gr για επιπλέον πληροφορίες.

[adning id="140783"]

Grow Greek Tourism Online: μια πρωτοβουλία με πολλούς πυλώνες για τη διάδοση των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα μας

Η δράση της Google πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Θήρας και αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και γίνεται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του προγράμματος Grow Greek Tourism Online, περισσότεροι από 70.000 επαγγελματίες αλλά και μελλοντικά στελέχη του τουρισμού εκπαιδεύθηκαν σε ψηφιακές δεξιότητες και εργαλεία σε όλη τη χώρα μέσα από τις εθνικές δράσεις του προγράμματος.

Μία τέτοια επαγγελματίας είναι η κ. Ντίνα που άνοιξε ένα μικρό ξενοδοχείο στη Μεσαριά. Αυτή είναι η ιστορία της: https://goo.gl/BTV6Pu

Το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online περιλαμβάνει:

  • Δωρεάν πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης https://learndigital.withgoogle.com/greektourism/ με μαθήματα και βέλτιστες πρακτικές σε τομείς όπως η δημιουργία online παρουσίας μιας επιχείρησης, social media marketing κ.ά.
  • Ομαδικά σεμινάρια και προσωπικές συναντήσεις σε περισσότερες από 80 πόλεις της Ελλάδας για τουριστικές επιχειρήσεις
  • Δωρεάν σεμινάρια σε 37 πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα που συνεχίζονται μέχρι το τέλος του έτους
  • Ειδικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας και το “Σαντορίνη Προορισμός όλο το χρόνο” για τις επιχειρήσεις του νησιού
[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη