Το ιερό λείψανο του προστάτη των καρκινοπαθών Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, θα υποδεχθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου, ώρα 19:00, στη Σαντορίνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος.
Η υποδοχή θα γίνει στα προπύλαια του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Εμπορείο, όπου το ιερό λείψανο θα τίθεται για προσκύνηση μέχρι τις 15/8.

Καθημερινά στον Ιερό Ναό, ο οποίος θα είναι ανοιχτός από τις 08:30 έως τις 12:30 και από τις 19:00 έως τις 21:00, θα τελούνται ιερές ακολουθίες.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, “η έλευση του χαριτόβρυτου λειψάνου του θαυματουργού Αγίου Παρθενίου αποτελεί ξεχωριστή ευλογία για την Ιερά μας Μητρόπολη και πνευματική ευκαιρία για όλους τους πιστούς να προσέλθουν με πίστη και ευλάβεια και να λάβουν τη χάρη του Αγίου”.




