20.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου έρχεται με τη σφραγίδα του Orient Express

Share

Έπειτα από 140 χρόνια από την κυκλοφορία των πρώτων πολυτελών τρένων, ο θρύλος του Orient Express συνεχίζει με την αποκάλυψη του Orient Express Silenseas, του μεγαλύτερου ιστιοφόρου στον κόσμο, που αναμένεται να ανοίξει πανιά το 2026. Το πρωτοποριακό αυτό σκάφος θα είναι αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας με γαλλικό “άρωμα” μεταξύ της Accor -ηγέτιδας δύναμης στον κλάδο της φιλοξενίας διεθνώς- και της Chantiers de l’Atlantique -παγκόσμιου ηγέτη στη ναυπηγική.

“Με το Orient Express Silenseas, ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας, μεταφέροντας την εμπειρία και την τελειότητα των πολυτελών ταξιδιών στις ομορφότερες θάλασσες του κόσμου. Αυτό το εξαιρετικό ιστιοφόρο, έχοντας τις ρίζες του στην ιστορία του Orient Express, θα προσφέρει απαράμιλλες υπηρεσίες και χώρους με κομψό σχεδιασμό που θα θυμίζουν τη χρυσή εποχή των μυθικών κρουαζιέρων. Με επίκεντρο την καινοτομία, αυτό το υπερσύγχρονο πλοίο θα φέρει επανάσταση στον κόσμο της ναυτιλίας, με τις νέες τεχνολογίες να συναντούν τις σύγχρονες προκλήσεις βιωσιμότητας. Είναι ένα σκάφος σχεδιασμένο να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα, ένα μοναδικό δείγμα ό,τι καλύτερου έχει να επιδείξει το γαλλικό savoir-faire”, δηλώνει ο Sébastien Bazin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accor.

“Με υπογεγραμμένη επιστολή πρόθεσης να παραγγείλει δύο πλοία, η Chantiers de l’Atlantique είναι ιδιαίτερα υπερήφανη που προαναγγέλλει μια νέα εποχή στη ναυπηγική βιομηχανία με το Silenseas. Πρόκειται για ένα concept που γεννήθηκε στα γραφεία σχεδιασμού μας το 2018 και αποτελεί την επιτομή της τελειότητας στη ναυτική αρχιτεκτονική, στην κατασκευή εξελιγμένων σκαφών καθώς και του σχεδιασμού πολυτελών χώρων. Επιπλέον, η εγκατάσταση τριών εξέδρων SolidSail, ενός επαναστατικού συστήματος αιολικής πρόωσης 1.500 τετραγωνικών μέτρων, για το οποίο έχουμε αναπτύξει και δοκιμάσει ένα πρωτότυπο, θα συμβάλλει σημαντικά στην πρόωση του πλοίου. Σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα πρόωσης που λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), το Silenseas θα γίνει το πλοίο αναφοράς σε όρους φιλικής προς το περιβάλλον λειτουργίας και σχεδιασμού”, τόνισε από την πλευρά του ο Laurent Castaing, Διευθυντής της Chantiers de l’Atlantique.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Ένας θαλάσσιος θησαυρός μήκους 220 μέτρων με χωρητικότητα 22.300 UMS, το Orient Express Silenseas θα διαθέτει 54 σουίτες έκτασης 70 τ.μ. κατά μέσο όρο, στις οποίες θα περιλαμβάνεται μια μνημειώδης Προεδρική Σουίτα 1.415 τ.μ. (με ιδιωτική βεράντα 530 τ.μ.), τρεις πισίνες, δύο εστιατόρια και ένα μπαρ. Το μοναδικό κρουαζιερόπλοιο θα αποτίσει φόρο τιμής στην “Τέχνη του Ταξιδιού à la Orient Express”: την πεμπτουσία της πολυτέλειας, της απόλυτης άνεσης και των ονείρων.

Ένας φόρος τιμής στους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό, το Orient Express Silenseas θα προσκαλεί τους επισκέπτες σε μοναδικά θεάματα στο Amphitheatre-Cabaret, ενώ στο ιδιωτικό στούντιο ηχογράφησης θα ζωντανεύουν οι πιο όμορφες μελωδίες. Η ταξιδιωτική εμπειρία θα συμπληρώνεται με θεραπείες spa, συνεδρίες διαλογισμού και stopovers για την ανακάλυψη πολιτιστικών θησαυρών που θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να αποσυνδεθούν πλήρως από την πραγματικότητα και να σταματήσουν το χρόνο.

Το Orient Express Silenseas θα πλέει με έναν επαναστατικό τεχνολογικό σχεδιασμό γνωστό ως “SolidSail”, δηλαδή τρία άκαμπτα πανιά επιφάνειας 1.500 μέτρων το καθένα θα ανυψωθούν σε μια εξέδρα με τρεις ανακλινόμενους ιστούς, ύψους άνω των 100 μέτρων, ικανούς να εξασφαλίσουν έως και το 100% της πρόωσης σε κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Αυτή η υβριδική φόρμουλα πρόωσης θα συνδυάζει την αιολική ενέργεια με έναν κινητήρα αιχμής, ο οποίος λειτουργεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ενώ πρόκειται να χρησιμοποιεί πράσινο υδρογόνο (μόλις εγκριθεί η χρήση της τεχνολογίας για επιβατηγά υπερωκεάνια), λανσάροντας ένα νέο, πιο φιλικό προς το περιβάλλον όραμα για τα θαλάσσια ταξίδια.

Για αυτό το ιστιοφόρο του μέλλοντος θα συνεργαστούν τα καλύτερα ταλέντα της Γαλλίας. Ο διάσημος αρχιτέκτονας Maxime d’Angeac θα αναλάβει τον σχεδιασμό της εσωτερικής διαρρύθμισης και της διακόσμησης και η εταιρεία σχεδιασμού Stirling Design International με έδρα τη Νάντη θα χειριστεί την εξωτερική αρχιτεκτονική. Η Hetland Maritime βοήθησε επίσης την Accor στη δημιουργία του project και στις συνεχιζόμενες συζητήσεις με τη Chantiers de l’Atlantique. Όλο το project θα χρηματοδοτηθεί έως και το 70-80% του από εμπορικές τράπεζες, με το υπόλοιπο να παρέχεται από κοινοπραξία μετοχικών εταίρων στην οποία η Accor θα έχει μειοψηφικό μερίδιο.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη