Το μυστικό της ευτυχίας

Της Ελένης Κωνσταντινίδου

Κοσμοπολίτικο νησί η Σαντορίνη. Πλούσιο. Γεμάτο πληροφορίες και εμπειρίες. Ηφαίστειο, εκρήξεις, θαμμένη πόλη, κρασί, φαγητό. Για τους τουρίστες δηλαδή, γιατί για εμάς, χωριό.

Χωριό. Κατά 90% ενημερωνόμαστε για το τι γίνεται στον κόσμο από στόμα σε στόμα. Αμφιβάλλω αν έχει κανείς τον χρόνο ή την όρεξη να ανοίξει τηλεόραση. Τι να την κάνεις την τηλεόραση; Να ακούς την γκρίνια των δημοσιογράφων και των πολιτικών; Να τους βλέπεις να φωνάζουν όλοι μαζί και φαντασιώνεσαι ότι σηκώνονται και χτυπάνε ο ένας τον άλλον; Εγώ από τότε που ήρθα στο νησί ηρέμησα. Δεν με ακολουθεί πια όλη μέρα η ένταση των media.

Χωριό. Κου-τσο-μπο-λιό. Όποια πέτρα και αν σηκώσεις έχει να σου πει ιστορίες. Έρωτες, απιστίες, τσακωμοί, χωρισμοί, διαζύγια, έχθρες, καταγγελίες, ληστείες, ατυχήματα, δυστυχήματα. Σίγουρα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα τούρκικα σήριαλ.. κόβω το κεφάλι μου!

Χωριό. Μην αγχώνεσαι! Τι εννοείς είχαμε πει στις 11; Κατά τις 11 είχαμε πει. Είναι 1, εντάξει αν δεν σε έβρισκα θα ξαναπερνούσα αργότερα. Μετά από λίγο καιρό ξεχνάς τη γκρίνια των αργοπορημένων, τα κορναρίσματα στην κίνηση. Πας από το Α στο Β χωρίς βιασύνη, χωρίς πονοκέφαλο. Εκτός αν χάνεις το πλοίο, μην τα ισοπεδώνουμε και όλα.

Χωριό. Όλα είναι πιο εύκολα. Οι τράπεζες, το ταχυδρομείο, το παρκάρισμα, τα χαμόγελα, οι καλημέρες. Μια-δυο εβδομάδες στο νησί και έχεις χαλαρώσει χωρίς να το καταλάβεις. Γυρνάς Αθήνα και σε πνίγει το άγχος της, που μέχρι πριν λίγο καιρό ήσουν ένα μέρος του.

Άλλου είδους ζωή στο χωριό, άλλη διάσταση. Και όσο περισσότερο καιρό περνας σε αυτή τη διάσταση, τόσο πιο ανούσιο και άγευστο σου φαίνεται το άγχος της αστικής ζωής. Μήπως τελικά δεν είναι τυχαίο που οι ανθρώποι που συναντάς τα καλοκαίρια και σου λένε “έφυγα από την πόλη και έχω βρει την υγειά μου” είναι οι πιο χαμογελαστοί άνθρωποι που έχεις γνωρίσει; Μήπως είναι αυτό το μυστικό της ευτυχίας, το να τα δεις όλα πιο χαλαρά, να sit back and enjoy the ride;

Η Ελένη Κωνσταντινίδου, MSc Electronic Publishing, είναι στέλεχος στον Ηλιότοπο.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”24″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη