Το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών παρουσιάζεται στην Αθήνα

"Αιγαί: δημιουργώντας ένα μουσείο, αναστήνοντας μια πόλη", το απόγευμα της Δευτέρας 20/2 στο Μουσείο της Ακρόπολης

Λίγο πριν τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, εγκαινιάστηκε το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, το οποίο αποτελεί μια νέα, ολιστική και δυναμική προσέγγιση της σχέσης αρχαιολογικού χώρου – μουσείου – επισκέπτη.

Το μουσείο ενσωματώνει και ενώνει το νέο κεντρικό κτήριο με το σύνολο του αρχαιολογικού χώρου των Αιγών (Βεργίνα), ο οποίος περιλαμβάνει το Ανάκτορο του Φιλίππου, την ταφική συστάδα των Τημενιδών, καθώς και το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων. Το κεντρικό μουσειακό κτήριο, σχεδιάστηκε για να γίνει η νοηματική πύλη εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο και στην ιστορία των Αιγών, στην ιστορία και τον πολιτισμό των Μακεδόνων, αλλά και στην ελληνιστική Οικουμένη, εφόσον εκεί θα φιλοξενηθεί η φυσική έδρα του ψηφιακού μουσείου “Μέγας Αλέξανδρος, από τις Αιγές στην Οικουμένη”.

Από την έκθεση του Μουσείου – Πηγή: ΥΠΠΟΑ

Τη Δευτέρα 20/2, ώρα 18:00, το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών θα “ταξιδέψει” στην Αθήνα, καθώς θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης (αμφιθέατρο “Δημήτρης Παντερμαλής”) εκδήλωση με θέμα “Αιγαί: δημιουργώντας ένα μουσείο, αναστήνοντας μια πόλη”.

Η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη θα παρουσιάσει το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών, ενώ για το νέο μουσείο θα μιλήσουν ο Θεόδωρος Αραβάνης, Σύμβουλος της Επικρατείας και ο Γιώργος Κακαβάς, Διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου, οι οποίοι συνέβαλαν στην δημιουργία της περιοδικής έκθεσης “Οικουμένης Αντίδωρον”, καθώς και ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος, δημιουργός των έργων της εικαστικής έκθεσης “Ύλης μνήμη”. Για τις εντυπώσεις τους από το νέο μουσείο θα μιλήσουν επίσης ο Έφορος Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρης Αθανασούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητής Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαργαρίτα Πουρνάρα.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του Γιώργος Λιόλιος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Φίλων Μουσείων Λίλα ντε Τσάβες-Χρονοπούλου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη