Το Νότιο Αιγαίο στις τουριστικές εκθέσεις της Μόσχας και του Παρισιού

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Moscow International Travel & Tourism Exhibition (MITT), στη Μόσχα, πήρε μέρος από τις 11 έως τις 13 Μαρτίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με δικό της περίπτερο στο οποίο φιλοξένησε τη Ρόδο τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Ίο και την Πάτμο.

Η ΜΙΤΤ, είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις στον κόσμο. Πραγματοποιείται από το 1994 και έχει βραβευτεί από την Παγκόσμια Ένωση της Εκθεσιακής Βιομηχανίας (UFI). Κάθε χρόνο, συγκεντρώνει εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας της Ρωσίας και άλλων χωρών. Φιλοξένησε περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 192 χώρες, ενώ την έκθεση υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν περισσότερα από 30.000 άτομα.

Με την άρτια παρουσία της στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας (ΜΙΤΤ), η Περιφέρεια κατάφερε να ενισχύσει το ενδιαφέρον γύρω από τους προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. “Το τουριστικό μας προϊόν παραμένει ελκυστικό στη ρωσική τουριστική αγορά και στο πλαίσιο των δράσεων προβολής και προώθησης που εφαρμόζουμε, θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ενισχύσουμε το ενδιαφέρον αυτό, έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά οφέλη από την συγκεκριμένη αγορά“, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Έχοντας ήδη αφήσει το αυθεντικό, νησιωτικό της στίγμα στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις σε Βερολίνο και Μόσχα, η Περιφέρεια βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Salon Mondial du Tourisme, που πραγματοποιείται στο Παρίσι από τις 14 έως και τις 17 Μαρτίου.

Το περίπτερο της Περιφέρειας, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ τα μηνύματα για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι θετικά και από τη συγκεκριμένη τουριστική αγορά, η οποία παρουσιάζει μία αυξημένη δυναμική.

Στην έκθεση συμμετέχουν μαζί με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου η Άνδρος, η Κέα, η Τήνος, η Πάρος, η Μήλος, η Σύρος, η Ίος, η Φολέγανδρος, η Αμοργός, η Μήλος από τις Κυκλάδες και η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Πάτμος, η Αστυπάλαια από τα Δωδεκάνησα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here