“Το όνειρο ενός γελοίου” την Τρίτη στη Σαντορίνη

Μπαίνοντας στον 5ο χρόνο πανελλαδικής επιτυχίας, ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος έρχεται την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στη Σαντορίνη με μια παράσταση-σταθμό, που συγκινεί κι ενθουσιάζει κοινό και κριτικούς, μεταφέροντας στη σκηνή με απόλυτο σεβασμό και κλασσική ακρίβεια τη σκέψη του “ανατόμου της ψυχής” του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι.

Το αριστούργημα “Το όνειρο ενός γελοίου” που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο φωτεινό κι αισιόδοξο έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα, ενσαρκώνει συνολικά τη φιλοσοφία του, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως αποτελεί ανατομία της ανθρώπινης ψυχής και συνοπτική ιστορία της κοινωνίας μας… Το άφησε ως μια επιστολή – παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα στη δύση της ζωής του, το 1877, τέσσερα μόλις χρόνια πριν τον θάνατό του.

Λίγα λόγια για το έργο
Ένας άνθρωπος βαθιά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως που είναι έτοιμος να το κάνει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει, τον κάνει όταν ξυπνάει όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού στον ύπνο του, τού φανερώθηκε η “Αλήθεια της Ζωής” με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…

Συντελεστές:
Ερμηνεία: Δημήτρης Βερύκιος
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Μετάφραση: Άρης Αλεξάνδρου

Τρίτη 18/9 | Ώρα έναρξης: 20:30 | Ανοιχτό θέατρο Κάναβας Ρούσσος, Μέσα Γωνιά | Διάρκεια παράστασης: 70′ | Είσοδος: 10 ευρώ, 5 ευρώ (μειωμένο με κάρτα φοιτητών, ανέργων, πολυτέκνων, ΓΝ Θήρας, δημοτικών υπαλλήλων)

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here