Η Σχολή Γονέων 2020-2021 που έχει ετοιμάσει για φέτος ο παιδικός σταθμός “Η Γλυκογαλούσα” θα γίνει διαδικτυακά, πάντα με βασικό άξονα το παιδί και την οικογένεια.

Γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν και να ενημερωθούν σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους μέσα από μία πλούσια θεματολογία σεμιναρίων. Θα πραγματοποιηθούν ποικίλες σε θεματολογία εισηγήσεις με ομιλητές επιστήμονες καταξιωμένους στο χώρο τους, με πολυετή εμπειρία και πλούσιες γνώσεις, οι οποίοι θα δώσουν απαντήσεις σε καίριους προβληματισμούς των συμμετεχόντων. Θα ενημερώσουν και θα παρουσιάσουν νέες μεθόδους και τρόπους επικοινωνίας, προσέγγισης των παιδιών αλλά και των ανθρώπων γύρω μας, θα συμβουλεύσουν για την καλή υγεία των παιδιών και θα απαντήσουν και σε πολλά άλλα θέματα που μας απασχολούν τους γονείς.

Η πρώτη εισήγηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 21/10, στις 18:00, στη Χριστιανική Εστία στα Φηρά, αμέσως μετά τον αγιασμό και τα εγκαίνια της Σχολής Γονέων.

Όλες οι επόμενες εισηγήσεις θα γίνουν διαδικτυακά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας zoom, η οποία κατεβαίνει δωρεάν σε κινητό ή υπολογιστή. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19/11/2020 – 18:00
Η εκπαίδευση με στόχο την φροντίδα της υγείας των παιδιών
Εισηγήτρια: Καλλιόπη Καραμολέγκου, Παιδίατρος

8/12/2020 – 17:30
Η σημασία του παιχνιδιού για την υγεία, την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών
Εισηγητής: Φύσσας Κωνσταντίνος, Ψυχοθεραπευτής ΜΑ, Υπεύθυνος προγραμμάτων ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ

18/1/2021 – 18:00
Ποιος είναι ο δεκάλογος του διαδικτύου! Και όμως μπορείς να εισαι ασφαλής στο διαδίκτυο! Αν ναι, αν όχι…
Εισηγητές: Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος εα ΕΛΑΣ, Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSIi) και Καλλιόπη Ιωάννου, Διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSIi), Κλινική Εγκληματολόγος

17/2/2021 – 18:00
Ο ρόλος των γονέων στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών
Εισηγητής: Δρ. Βάιος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Παιδοψυχιατρικού Τμήματος ΓΝΘ Ιπποκράτειο

17/3/2021 – 18:00
Μονοτεκνία-πολυτεκνία, συμπεριφορές παιδιών και γονέων
Εισηγητές: Χριστίνα Αϊδίνη, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια και Μαρία Μάζη, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος, Ειδικός στην Πρώιμη Παρέμβαση

13/4/2021 – 19:00
Έχουν οι γονείς ευθύνη για το φύλο των παιδιών τους;
Εισηγητής: Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, Ιατρός, Παθολόγος, Μετεκπαιδευτής επί τριετίας στην Ποιμαντική Ψυχολογία.

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε εισήγηση του προγράμματος της Σχολής Γονέων καθώς και το link συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here