Drink Pink: Το ραντεβού των ροζέ στην Αθήνα

Η μεγαλύτερη γευσιγνωσία στην Ελλάδα της πιο ανερχόμενης κατηγορίας οίνων παγκοσμίως

Ο οινικός κόσμος βιώνει από το 2015 την εποχή των ροζέ, η τάση των οποίων καλά κρατεί. Τα ροζέ, όλο και πιο ενδιαφέροντα, συνεχίζουν να είναι μια από τις πιο δυνατές οινικές τάσεις παγκοσμίως, που συγκινεί όλο και πιο πολύ Έλληνες παραγωγούς και οινόφιλους. Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza, που πρωταγωνίστησε σε αυτήν την πορεία, είναι και φέτος πιστή στο ραντεβού της με το οινόφιλο κοινό, την Κυριακή 9 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Ροζέ φρέσκα και ξεδιψαστικά, φρουτώδη και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και ευκολόπιοτα, αποτελούν σε κάθε περίπτωση τα κατεξοχήν κρασιά του καλοκαιριού. Νέες ετικέτες, πρωτοεμφανιζόμενα στην εκδήλωση κρασιά και η νέα εσοδεία καθιερωμένων ροζέ, που πρωτοστάτησαν στην άνοδο των κρασιών αυτού του χρώματος, θα είναι εκεί για να δοκιμαστούν με το σύστημα self-pour, που επιτρέπει στο κοινό να πραγματοποιήσει ανενόχλητο τις γευστικές δοκιμές του.

Τα προς δοκιμή 130 και πλέον κρασιά θα είναι χωρισμένα σε πέντε μεγάλες γευστικές κατηγορίες, διευκολύνοντας τους οινόφιλους κατά τη δοκιμή τους, αλλά και προτείνοντας ταίριασμα με φαγητό:
1) Ελαφριά και φρέσκα ροζέ (πιο κοντά στα λευκά, όπου ανήκουν και τα περισσότερα ανοιχτόχρωμα ροζέ),
2) Γεμάτα και πλούσια (πιο κοντά στα κόκκινα),
3) Φρουτώδη και απαλά με μεστή γεύση,
4) Μυελώδη και φρουτώδη (με κάποια αίσθηση γλυκύτητας, που συχνά τα κάνει πιο ελκυστικά και πιο ισορροπημένα), και
5) Γλυκά και φρουτώδη ροζέ.

Το “παρών” στην έκθεση θα δώσουν και τέσσερα από τα ροζέ κρασιά της Σαντορίνης, το νέο Rosette 2018 από το Οινοποιείο Χατζηδάκη, το Σιγάλας ΕΑΝ 2018 από το Κτήμα Σιγάλα, το Santo Sparkling Rose Demi Sec 2018 της SantoWines και το Rivari 2004 από την Κάναβα Ρούσσος.

Κυριακή 9/6 | 12:00-20:00 | Ξενοδοχείο Hilton (αίθουσα Θάλεια)
Είσοδος: 10 ευρώ, περιλαμβάνεται κατάλογος με πλήρεις γευσιγνωστικές περιγραφές όλων των κρασιών της εκδήλωσης και αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας

[adning id="140783"]

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη