Το Santorini Experience επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στη Σαντορίνη

Την επιστροφή της αθλητικής διοργάνωσης Santorini Experience στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2022 ανακοίνωσε σήμερα (15/7) ο Δήμος Θήρας.

Στόχος, σύμφωνα με τον Δήμο Θήρας, είναι παράλληλα με την αθλητική δράση να αναδειχθεί η ιστορία και ο πολιτιστικός πλούτος της Σαντορίνης, ώστε οι συμμετέχοντες να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπου.

Αγώνας τρεξίματος στο Santorini Experience – Φωτογραφία Μπάμπης Γκιριτζιώτης

Σε αυτό το πλαίσιο, το Santorini Experience εμπλουτίζεται για πρώτη φορά φέτος με  ημιμαραθώνιο, μια πολύ δημοφιλή παγκοσμίως διαδρομή τρεξίματος (21,097 χλμ). Το όνομα στον πρώτο ημιμαραθώνιο που θα φιλοξενήσει το νησί, δίνει η μαρμάρινη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, του 7ου αιώνα π.Χ., που προσεχώς θα αρχίσει να εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού. Ο Ημιμαραθώνιος “Δαιδαλική Κόρη της Θήρας” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/9 και θα περάσει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις περιοχές της Οίας, του Ημεροβιγλίου και των Φηρών.

Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στο Santorini Experience – Φωτογραφία Ηλίας Λέφας

Το φετινό Santorini Experience θα περιλαμβάνει επίσης την κολυμβητική διαδρομή 1,5 μιλίου, από το Ηφαίστειο προς τον Όρμο Φηρών, η οποία θα φέρει από φέτος το όνομα “L & E Nomikos”, προς τιμήν των ιδρυτών του Ιδρύματος “Λούλας & Ευάγγελου Νομικού” και ευεργετών του νησιού.

Μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, οι συμμετέχοντες αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στη μοναδική διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης “L & E Nomikos”, 1,5 μιλίου (2,4 χλμ), που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25/9, από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, με την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την κολυμβητική διαδρομή κατά τη διάρκεια προηγούμενων διοργανώσεων.

Ο ημιμαραθώνιος και η κολυμβητική διαδρομή είναι οι δύο διαδρομές που έχουν ανακοινωθεί προς το παρόν. Δεν αναφέρεται κάτι για διαδρομές μικρότερων αποστάσεων όπως τα προηγούμενα χρόνια (5 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος”, 10 χλμ. και 15 χλμ.), όμως στο www.santorini-experience.com προσεχώς θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για νέα στοιχεία της φετινής διοργάνωσης, όπως και για το άνοιγμα των εγγραφών και τις ειδικές προσφορές για πρόσβαση στη Σαντορίνη.

Αυτή θα είναι η 6η φορά που πραγματοποιείται το Santorini Experience, που φέτος αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group. Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2015 και γινόταν κάθε χρόνο μέχρι το 2019, ενώ αυτή του 2020 ματαιώθηκε λίγες μέρες πριν την έναρξή της, καθώς λόγω της πανδημίας ο ΔΑΠΠΟΣ δεν εξασφάλισε τις υγειονομικές εγγυήσεις που ήθελε για τη διεξαγωγή της.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη