Βαλάντης Βλαβιανός: Η συνεπής δουλειά στις ακαδημίες της Α.Ε.Σ. αποδίδει καρπούς

Καθώς η φετινή αγωνιστική σεζόν στο μπάσκετ βαίνει προς το τέλος της, ο κ. Βαλάντης Βλαβιανός, πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης, του μοναδικού σωματείου στη Σαντορίνη που δραστηριοποιείται στον χώρο της καλαθοσφαίρισης, μίλησε στο atlantea για τον απολογισμό της φετινής χρονιάς.

vlavianos_ioannidis
Ο Πρόεδρος της ΑΕΣ κ. Βαλάντης Βλαβιανός κατά την απονομή τιμητικής διάκρισης στον κ. Γιάννη Ιωαννίδη

atlantea: Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς έχει θετικό πρόσημο, σωστά; Εκπληρώθηκαν οι στόχοι της ομάδας;

Βαλάντης Βλαβιανός: Κλείνοντας την φετινή χρονιά είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι και ενθουσιασμένοι. Πρωταρχικός στόχος ήταν το πρωτάθλημα Κυκλάδων για την ανδρική ομάδα. Το παιδικό μας όμως τμήμα άνοιξε τον χορό των διακρίσεων φέρνοντας στη Σαντορίνη το πρώτο πρωτάθλημα Κυκλάδων, που πανηγυρίστηκε έντονα από όλους μας, ενώ και τα άλλα δύο αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΣ, οι έφηβοι και οι κορασίδες συμμετείχαν στα final 4 των κατηγοριών τους κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και την 4η θέση αντίστοιχα. Αγωνιστικά η χρονιά θα κλείσει με τους αγώνες μπαράζ που θα δώσει η ανδρική ομάδα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Αθήνα, διεκδικώντας την άνοδό της στην Γ’ εθνική.

aes_kypello_andres
Η απονομή του πρωταθλήματος Κυκλάδων στην ανδρική ομάδα της ΑΕΣ

a: Οι κορασίδες κατέκτησαν πέρσι το χάλκινο μετάλλιο, οι άνδρες πρόπερσι συμμετείχαν στον τελικό του final 4, φέτος οι επιτυχίες ήταν και περισσότερες και μεγαλύτερες. Πού αποδίδετε αυτή την σταδιακή πρόοδο και τις επιτυχίες που σημειώνουν τα αγωνιστικά τμήματα της ομάδας;

Β.Β.: Η συνεπής δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες της ομάδας φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς. Το 2011 -ως Πανιώνιος Γ.Σ. Σαντορίνης- στις ακαδημίες μετείχαν 30 περίπου παιδιά. Φέτος, τρία περίπου χρόνια μετά και την ένωσή μας με τον Άτλαντα, ως Αθλητική Ένωση Σαντορίνης πλέον τα παιδιά στις ακαδημίες ξεπερνούν τα 140. Γίνεται συστηματική δουλειά που δημιουργεί συνεχώς μαγιά νέων αθλητών, που θέτουν τις βάσεις για ενασχόληση με το άθλημα στη Σαντορίνη για πολλά ακόμα χρόνια και για νέες επιτυχίες.

akadimies_Aes
Τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΣ με φόντο την καλντέρα

a: Ο κόσμος της Σαντορίνης αγαπάει το μπάσκετ;

Β.Β.: Ο κόσμος της Σαντορίνης αγαπάει γενικώς τον αθλητισμό και χαίρομαι που πλέον μπορεί να διαλέξει ανάμεσα στην ενασχόληση με το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, τον στίβο… Είναι πολύ συγκινητικό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα για το μέλλον, το γεγονός ότι στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΠΠΟΣ προπονούνται 100 περίπου παιδιά κάθε μέρα. Το μπάσκετ είναι γενικώς δημοφιλές άθλημα, μπορούμε να πούμε ότι έχει περάσει στο DNA του Έλληνα. Αυτό το αποδεικνύει ο αριθμός των παιδιών που ασχολούνται με αυτό, από την ηλικία των 5 περίπου ετών, η υποστήριξη που παρέχουν οι γονείς προς τα ίδια τα παιδιά, αλλά και η παρουσία των θεατών στις εξέδρες όταν παίζει η ομάδα, κυρίως κρίσιμους αγώνες για το πρωτάθλημα. Η οικογένεια της ΑΕΣ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και ευχαριστούμε όλους όσους μας υποστηρίζουν για την ενθάρρυνση και τη δύναμη που μας δίνουν για τη συνέχεια.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη