“Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών” το Σάββατο από την Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Καλεσμένη η ηθοποιός και συν-σεναριογράφος της ταινίας Γιούλα Μπούνταλη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας διοργανώνει το Σάββατο 20 Ιουνίου, ώρα 23:30, στον θερινό κινηματογράφο στο Καμάρι, μια εκδήλωση που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τα μέσα Μαρτίου, όμως ο Covid-19 και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν εξαιτίας του άλλαξαν τα σχέδια.

Πρόκειται για την προβολή της ταινίας “Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών” του Σύλλα Τζουμέρκα. Την ταινία θα προλογίσει η καλεσμένη της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας, κα Γιούλα Μπούνταλη, πρωταγωνίστρια και συν-σεναριογράφος της ταινίας. Μετά το τέλος της προβολής θα διεξαχθεί συζήτηση με το κοινό.

Η ταινία έχει αποσπάσει βραβεία Ίρις καλύτερης σκηνοθεσίας και Α’ γυναικείου ρόλου 2020 από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. H παγκόσμια πρεμιέρα έγινε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου όπου απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Πρόκειται για θρίλερ με γυναικείο πυρήνα και φόντο την ελληνική επαρχία. Δύο γυναίκες, μία αστυνομικός που έχει πάρει δυσμενή μετάθεση στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Μεσολόγγι, και μία εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών στην πόλη. Ένας μυστηριώδης θάνατος οδηγεί στο ξέσπασμα ενός άγριου κύκλου βίας, με τις διαδρομές των δύο γυναικών να συγκλίνουν. Η συνάντησή αυτή ίσως να αποτελέσει και τη σωτηρία τους.

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Σενάριο: Σύλλας Τζουμέρκας, Γιούλα Μπούνταλη
Φωτογραφία: Πέτρους Ζόβικ
Μοντάζ: Αντρέας Βοντράσκε
Μουσική: Drogatek
Πρωταγωνιστούν: Αγγελική Παπούλια, Γιούλα Μπούνταλη, Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη
Παραγωγή: Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία, 2019
Διάρκεια: 121 λεπτά

Η ταινία είναι στην ελληνική γλώσσα και θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους. Κατάλληλη για θεατές άνω των 16 ετών.

“Με αισιοδοξία και καλή διάθεση συναντιόμαστε ξανά λοιπόν, μένοντας ασφαλείς και τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα, στον φιλόξενο χώρο του γνωστού θερινού σινεμά στο Καμάρι, για να υποστηρίξουμε όσα μας έλειψαν, με φυσική παρουσία, στην πραγματική ζωή” αναφέρει η Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας στο κάλεσμά της προς τις φίλες και φίλους του ελληνικού σύγχρονου κινηματογράφου και των δημιουργών του και δίνει ραντεβού για την προβολή αργά το βράδυ του Σαββάτου.

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη