Το TikTok ο νέος “οδηγός” των ταξιδιών

Καθοριστικό για τη δημοτικότητα των προορισμών και των πολιτιστικών αξιοθεάτων

Για τη μετάβαση από τη γενιά Ζ – GenZ – στη λεγόμενη GenT, τη γενιά του TikTok, μίλησε ο Stuart Flint, Επικεφαλής Παγκόσμιων Επιχειρηματικών λύσεων του TikTok για την Ευρώπη και το Ισραήλ, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφων. Το TikTok, όπως επισήμανε ο Stuart Flint, αποτελεί πλέον τoν νέο τρόπο προσέγγισης των ταξιδιών τόσο για ανακάλυψη όσο και για προγραμματισμό, καθώς χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο για ταξιδιωτική έμπνευση, για να αναζητήσει κανείς τον επόμενο δημοφιλή προορισμό διακοπών, εστιατόρια, αξιοθέατα και πολλά άλλα.

“Το TikTok αποτελεί το νέο σύνορο για τις ανακαλύψεις, με έμφαση στα ταξίδια και τον τουρισμό. Σχεδόν το 50% των χρηστών αγόρασαν ένα προϊόν που σχετίζεται με διακοπές ή ταξίδια αφού εμπνεύστηκαν από περιεχόμενο που προβλήθηκε στην πλατφόρμα μας, με το 74% αυτών των αγορών να είναι μη προγραμματισμένες “, ανέφερε ο Stuart Flint, προσθέτοντας ότι αποτελεί ευκαιρία για τα ταξιδιωτικά brands, αλλά και τους τουριστικούς οργανισμούς για να προσεγγίσουν νέο κοινό, που θέλει να εμπνευστεί.

Αλεξάνδρα Γούτα, Δημοσιογράφος ΑΠΕ/ΜΠΕ – Stuart Flint, Head of Global Business Solutions TikTok, Europe and Israel

Με το #TravelTok να αγγίζει περισσότερες από 8,8 δισεκατομμύρια προβολές και το #TikTokMadeMeBookIt 121 εκατομ. προβολές γίνεται αντιληπτή η μεγάλη επιδραστικότητα της πλατφόρμας στην προβολή προορισμών με αυθεντικές, αφιλτράριστες εικόνες ανθρώπων, πολιτισμού και τοποθεσιών. “Το TikTok δεν προκαλεί μόνο ενδιαφέρον, αλλά και ενέργειες, οδηγώντας τους χρήστες σε νέους προορισμούς και εμπειρίες”, επισήμανε. Σε ποσοστό 58% οι Ευρωπαίοι χρήστες βίωσαν πολιτιστικές εμπειρίες offline αφού τις ανακάλυψαν στο TikTok – εκθέσεις, βιβλία ή επισκέψεις χώρων με πολιτιστική κληρονομιά. Τα εντυπωσιακά στοιχεία που σχετίζονται με τον πολιτισμό, όπως το #AncientGreece που ξεπερνούν τις 550 εκατομμύρια προβολές, δίνουν μια ιδέα για το ότι οι αναζητήσεις δεν αφορούν μόνο τις πιο εύπεπτες πολιτιστικές τάσεις, αλλά και υψηλότερες μορφές πολιτισμού όπως η τέχνη, η λογοτεχνία, τα μουσεία, η αρχιτεκτονική.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Σύμφωνα με την Marketing Science EU Travel Vertical Research που διεξήχθη από την Walnut Unlimited, οι λάτρεις των ταξιδιών περιηγούνται στο TikTok για να βρουν τον επόμενο προορισμό τους και εμπνέονται για να περιποιηθούν τον εαυτό τους ή τους αγαπημένους τους με προϊόντα που σχετίζονται με ταξίδια. Το 74% των χρηστών βρίσκει δημιουργικό το περιεχόμενο ταξιδιού/διακοπών, το 72% ενδιαφέρον, ενώ το 77% υπογραμμίζει τον ρόλο της πλατφόρμας στην ανακάλυψη ενός προορισμού ή ενός προϊόντος που σχετίζεται με ταξίδια.

Κατά τη συζήτηση, o Stuart Flint αναφέρθηκε σε αεροπορικά και ταξιδιωτικά brands που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα με ολοένα και πιο δημιουργικούς τρόπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που δημιούργησε θετικό “θόρυβο” για την Ελλάδα ως τον τέλειο προορισμό διακοπών αναδεικνύοντας την ποικιλία υπηρεσιών, προορισμών και δραστηριοτήτων, με 26 εκατομμύρια impressions, με 11 εκατομμύρια απήχηση (reach). Αντίστοιχα η Aegean Airlines ξεκίνησε με επιτυχία το genAIRation Aegean club, μέσω μιας διαφημιστικής καμπάνιας που συγκέντρωσε 13 εκατομμύρια impressions και 370.000 engagement.

#TikTokCulture και #AncientGreece: οι δημιουργοί συναντούν τους μύθους
Τέλος, ο Stuart Flint μίλησε για το ταξίδι που έκαναν από τρεις διαφορετικές αγορές στην Ελλάδα δημοφιλείς δημιουργοί. Αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός θριαμβεύει στην πλατφόρμα, το TikTok προσκάλεσε δημιουργούς από τρεις διαφορετικές αγορές για να ανακαλύψουν την ομορφιά της Ελλάδας. Το TikTok έχει εφεύρει νέους τρόπους για να μαθαίνεις ενώ διασκεδάζεις, κάνοντας την ανακάλυψη πιο εύκολη. Αυτό ισχύει και για τον πολιτισμό, με το #TikTokCulture να έχει 46 εκατομμύρια προβολές και να χρησιμοποιείται από δημιουργούς σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών @o_filologos_sas , ο @archaeostoryteller , η @thecookietraveller  ο @miguellmagalhaes, η @marianaguerramusic και ο @rey.sciutto μπόρεσαν να δείξουν τα μέρη που επισκέφθηκαν με τον αυθεντικό τρόπο. Με τη Mariana και τον Miguel να τραγουδούν και να παίζουν σε όλο τον κόσμο, τον Rey να εξηγεί την Ιστορία με διασκεδαστικό τρόπο, τον Θοδωρή να αποδεικνύει με τις ιστορίες του ότι η αρχαιολογία μπορεί και να διασκεδάζει και να συγκινεί, τον Δημήτρη να φέρνει το ίδιο πάθος που έχει μέσα στην τάξη, έξω από αυτήν και την Eleanna να δείχνει όμορφα κρυφά μέρη.

“Τα βίντεο των δημιουργών στο TikTok είναι ένα μοναδικό ταξιδιωτικό ημερολόγιο της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας, που αναζωογονεί τους αρχαίους μύθους, κάνοντας ακόμα πιο δημοφιλή τη χώρα, της οποίας τα πολιτικά, φιλοσοφικά, καλλιτεχνικά και επιστημονικά επιτεύγματα αποτελούν κληρονομιά με απαράμιλλη επίδραση στον παγκόσμιο πολιτισμό”, υπογράμμισε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο Stuart Flint.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη