18.2 C
Santorini
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το τοπίο της Σαντορίνης στην ελληνική ζωγραφική του 20ου αιώνα

Έκθεση έργων από τη συλλογή του Δημήτρη Τσίτουρα στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138

Share

Σαράντα χρόνια έχουν περάσει από την γέννηση της ιδέας του γνωστού συλλέκτη έργων τέχνης, Δημήτρη Τσίτουρα, να δημιουργήσει μια συλλογή βασισμένη εξ ολοκλήρου στο μαγικό τοπίο της Σαντορίνης, με έμφαση στους Έλληνες ζωγράφους του 20ού αιώνα. Από το 1984 και έπειτα άρχισε με επιμονή και υπομονή να εμπλουτίσει τη συλλογή του, η οποία μέχρι σήμερα αριθμεί 180 έργα τέχνης.

Το Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη, στον αρ. 138 της οδού Πειραιώς, στην Αθήνα, θα φιλοξενήσει από τις 3 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, μια επιλογή από 84 πίνακες της συλλογής, πίνακες σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών, ταξιδεύοντας τον επισκέπτη στο ιδιαίτερο τοπίο της Σαντορίνης, αλλά και σε μια μοναδική αναδρομή στην ελληνική ζωγραφική.

Η έκθεση με θέμα “Το τοπίο της Σαντορίνης στην ελληνική ζωγραφική του 20ου αιώνα” αναδεικνύει τοπία που το φως και τα χρώματά τους μάγεψαν και συνεχίζουν να γοητεύουν περιηγητές και καλλιτέχνες. Ζωγράφοι όπως ο Δήμος Μπραέσσας, ο Βάσος Γερμενής, ο Νίκος Χατζηκυριάκος – Γκίκας, ο Γιάννης Μόραλης, ο Σπύρος Βασιλείου, αλλά και νεότεροι όπως η Όπη Ζούνη, ο Κώστας Τσόκλης και ο Παύλος Σάμιος είναι μερικοί μόνο από τους ζωγράφους που εκπροσωπούνται στην έκθεση.

Η έκθεση θα συνοδεύεται από ομότιτλο βιβλίο, όπου ο αναγνώστης θα μπορεί να περιηγηθεί σε όλη τη συλλογή των έργων, να διαβάσει την ιστορία της δημιουργίας της αλλά και να γίνει μάρτυρας προσωπικών ιστοριών τόσο του συλλέκτη Δημήτρη Τσίτουρα, όσο και πολλών σημαντικών καλλιτεχνών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη από τις 3 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου, Πέμπτη και Κυριακή 10:00-18:00, Παρασκευή και Σάββατο 10:00-22:00. Είσοδος: 6 ευρώ, 3 ευρώ

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη