Το Vinsanto 16 ετών του Οινοποιείου Χατζηδάκη στη VINOBLE 2022

Στη μεγάλη διεθνή έκθεση γλυκών κρασιών VINOBLE 2022, που πραγματοποιήθηκε στο Χερέθ της Ισπανίας από τις 29 έως τις 31 Μαΐου, πήρε μέρος το Οινοποιείο Χατζηδάκη από τη Σαντορίνη, το οποίο ήταν μάλιστα το μόνο ελληνικό οινοποιείο με φυσική παρουσία.

Εκεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση του εξωτερικού το επετειακό Vinsanto εσοδείας 2004, 16 ετών παλαίωσης σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

Η VINOBLE 2022 έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς επαγγελματίες του κρασιού αλλά και οινόφιλους να δοκιμάσουν το συγκεκριμένο Vinsanto, το οποίο εκπροσώπησε επάξια τη Σαντορίνη, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές. Παράλληλα, πολλοί ήταν και εκείνοι που δοκίμασαν για πρώτη φορά ένα ελληνικό κρασί, αποκτώντας κίνητρο να αναζητήσουν στην πορεία και άλλα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα.

“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το Vinsanto 16 ετών παλαίωσης του Οινοποιείου μας δημιουργεί μία ακόμη ευκαιρία να έρθει ο κόσμος του κρασιού ένα βήμα πιο κοντά στα κρασιά της χώρας μας”, αναφέρει η οινοποιός Στέλλα Χατζηδάκη, που μαζί με τον επικεφαλής οινολόγο Σπύρο Παπανδρέου και την Αγγελική Καρακώστα, από το τμήμα επικοινωνίας και φιλοξενίας του Οινοποιείου Χατζηδάκη, ταξίδεψαν στο Χερέθ για τη VINOBLE.

H VINOBLE διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο “The Alcázar of Jerez”, ένα συγκρότημα φρουρίου που χτίστηκε μεταξύ XII και XVIII αιώνα, του οποίου η ιστορική αξία είναι σε πλήρη αρμονία με την αρχοντιά των κρασιών που εκτίθενται στην έκθεση. Είναι επίσης το παλαιότερο και ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της πόλης.

Λίγα λόγια για το Vinsanto 16 ετών, εσοδείας 2004
Είναι ένα φυσικώς γλυκό κρασί από λιαστά σταφύλια από τις ποικιλίες ασύρτικο (80%) και αηδάνι (20%), με δυνατότητα παλαίωσης για τουλάχιστον 30 χρόνια. Έχει βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα με καραμελέ ανταύγειες και έντονα αρώματα αποξηραμένων φρούτων όπως της σταφίδας. Στο στόμα είναι γεμάτο και βελουδένιο, με γλυκύτητα που ισορροπεί με την αναζωογονητική οξύτητα, ενώ έχει μακριά επίγευση από ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού.

Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του, αλλά και να συνοδεύσει σοκολάτα, ανατολίτικα γλυκά, ή ακόμα και foie gras και έντονα τυριά. Σερβίρεται στους 12˚C.

Θα το βρείτε, όπως και όλα τα υπόλοιπα κρασιά του Οινοποιείου Χατζηδάκη, στο Atlantea eShop εδώ.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη