Σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα θα διεξαχθούν οι 32οι  Ολυμπιακοί Αγώνες, αυτή τη φορά στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα πραγματοποιηθούν από 24 Ιουλίου 2020 έως 9 Αυγούστου 2020 και θα περιλαμβάνουν 33 αθλήματα.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες θα διαρκέσουν από 25 Αυγούστου 2020 έως 6 Σεπτεμβρίου 2020 και θα περιλαμβάνουν 22 αθλήματα.

Τα εμβλήματα

Τα καρό μοτίβα έχουν γίνει δημοφιλή σε πολλές χώρες του κόσμου σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας. Στην Ιαπωνία, το καρό μοτίβο έγινε τυπικά γνωστό ως “ichimatsu moyo” στην περίοδο Edo (1603-1867) και αυτό το καρό σχέδιο, στο παραδοσιακό ιαπωνικό χρώμα του μπλε indigo, εκφράζει μια εκλεπτυσμένη καλαισθησία και κομψότητα που χαρακτηρίζουν την Ιαπωνία.

Αποτελείται από τρεις ποικιλίες ορθογωνικών σχημάτων και ο σχεδιασμός αντιπροσωπεύει διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς και τρόπους σκέψης. Ενσωματώνει το μήνυμα της “ενότητας στην ποικιλομορφία”. Επίσης, εκφράζει την άποψη ότι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες επιδιώκουν την προώθηση της διαφορετικότητας ως πλατφόρμα σύνδεσης του κόσμου.

Οι μασκώτ

Miraitowa

MIRAITOWA
Η μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων έχει τo ίδιο μπλε indigo μοτίβο όπως το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων Tokyo 2020, στο κεφάλι και στο σώμα της. Η προσωπικότητα της μασκότ προέρχεται από μια παραδοσιακή ιαπωνική παροιμία που σημαίνει να μαθαίνεις καλά τα παλιά πράγματα και να αποκτάς νέα γνώση από αυτά. Η μασκότ έχει και μια παλιομοδίτικη πτυχή που σέβεται την παράδοση και μια καινοτόμο πτυχή που ταιριάζει στις τεχνολογίες αιχμής στο χώρο της πληροφορίας. Έχει μια ισχυρή αίσθηση δικαιοσύνης και είναι πολύ αθλητική. Η ιδιαίτερη ικανότητα της μασκότ είναι να μπορεί να μετακινείται οπουδήποτε αμέσως.

Το όνομα MIRAITOWA βασίζεται στις ιαπωνικές λέξεις “mirai” (μέλλον) και “towa” (αιωνιότητα) ενωμένες μεταξύ τους. Αυτό το όνομα επιλέχθηκε, για την Ολυμπιακή μασκότ, για να σημάνει ένα μέλλον, για πάντα γεμάτο ελπίδα , στις καρδιές όλων των ανθρώπων του κόσμου.

Someity

SOMEITY
Η μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων Tokyo 2020 είναι ένας δροσερός χαρακτήρας με αισθητήρες αφής από άνθη κερασιάς και σούπερ δυνάμεις. Μπορεί να στείλει και να λάβει τηλεπάθεια χρησιμοποιώντας τις κεραίες των ανθέων κερασιάς και στις δύο πλευρές του προσώπου. Μπορεί επίσης να πετάξει χρησιμοποιώντας τον ichimatsu μανδύα της. Συνήθως είναι ήσυχη, αλλά μπορεί να επιδείξει μεγάλη δύναμη όταν είναι απαραίτητο. Ενσαρκώνει παραολυμπιακούς αθλητές που επιδεικνύουν υπεράνθρωπη δύναμη. Έχει μια αξιοπρεπή εσωτερική δύναμη και αγαπά τη φύση. Μπορεί να μιλήσει στις πέτρες και στον άνεμο χρησιμοποιώντας τη super δύναμή της, αλλά και είναι σε θέση να κινήσει τα πράγματα απλά κοιτάζοντας τα.

Το όνομα SOMEITY προέρχεται από το “Someiyoshino”, μια δημοφιλή ποικιλία κερασιάς και τις λέξεις “so mighty (τόσο δυνατά)”. Η Someity έχει αισθητήρες από άνθη κερασιού και μπορεί να δείξει τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη. Η μασκότ αντιπροσωπεύει παραολυμπιακούς αθλητές που ξεπερνούν τα εμπόδια και επαναπροσδιορίζουν τα όρια της δυνατότητας.

Πηγή: Tokyo2020.org

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here