Τον Μάρτιο στο SAF

Οι πολιτιστικές δράσεις για παιδιά που διοργανώνει το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης στη Βλυχάδα συνεχίζονται και τον Μάρτιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια εικαστικών, μουσικής και φωτογραφίας. Αναλυτικά:

5-6 Μαρτίου: Εικαστικό Εργαστήρι – Ανακαλύπτοντας τον 20ο και 21ο αιώνα
Το Εργαστήρι Εικαστικών του Βιομηχανικού Μουσείου Τομάτας θα ταξιδέψει αυτή τη φορά στον καλλιτεχνικό κόσμο του 20ου και 21ου αιώνα κάνοντας στάση σε σημαντικές καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες των δύο αυτών αιώνων, όπως ο Picasso, Gaudi, De Chirico, Dali, Pollock, Rothko, Warhol, Hundertwasser.

Για παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού: Σάββατο 5/3 στις 16:00-17:30 και 18:00-19:30
Για παιδιά Α, Β, Γ Δημοτικού: Κυριακή 6/3 στις 10:30-12:00 και 12:30-14:00

19-20 Μαρτίου: Μουσικό εργαστήρι – Δίνω φωνή στο σώμα μου
Παραδοσιακά τραγούδια και ρυθμοί γίνονται η αφετηρία για εξερεύνηση βασικών πτυχών της μουσικής (μελωδία, ρυθμός). Μέσα σε ένα ευχάριστο πλαίσιο με παιχνίδια και διάφορες μουσικοκινητικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τη φωνή τους μέσω του ατομικού και ομαδικού τραγουδιού. Να εκφραστούν και να αναπτύξουν τη φαντασία τους αυτοσχεδιάζοντας. Έμφαση δίνεται στη σύνδεση της μουσικής με την κίνηση καθώς και στη δημιουργική μουσική χρήση καθημερινών αντικειμένων, π.χ. πλαστικά μπουκάλια, χαρτιά, βότσαλα κλπ. Στόχοι του εργαστηρίου είναι η ψυχαγωγία και η κοινωνικοποίηση των παιδιών, η ανάπτυξη της φωνητικής και ρυθμικής τους ικανότητας, η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους και φυσικά η αφύπνιση αγάπης προς τη μουσική παράδοση του τόπου μας.

Για παιδιά Δ, Ε, Στ Δημοτικού: Σάββατο 19/3 στις 16:00-17:30 και 18:00-19:30
Για παιδιά Α, Β, Γ Δημοτικού: Κυριακή 20/3 στις 10:30-12:00 και 12:30-14:00

27 Μαρτίου: Kλικ στους μεγάλους φωγράφους – Η Ζωή στην Υπαιθρο ή αλλιώς Ταξιδιωτική Φωτογραφία
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται επιλογή (προβολή οπτικού υλικού, video links κλπ) από το έργο μεγάλων φωτογράφων με θέμα την ταξιδιωτική φωτογραφία. Στο δεύτερο μέρος τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών φωτογραφίζουν κατά τη διάρκεια της «φωτογραφικής βόλτας» και στη συνέχεια επιστρέφουν στο χώρο του σεμιναρίου όπου προβάλλονται οι φωτογραφίες τους και δημιουργούνται τα «φωτογραφικά portfolio» τους. Οι καλύτερες φωτογραφίες στο τέλος των σεμιναρίων θα εκτεθούν στο SAF. Απαραίτητη προϋπόθεση κάθε παιδί να έχει μαζί του φωτογραφική μηχανή.

Για παιδιά Στ Δημοτικού, Α, Β, Γ Γυμνασίου: Κυριακή 27/3 στις 11:00-14:00

Σε όλα τα παραπάνω εργαστήρια η συμμετοχή είναι δωρεάν και εξασφαλίζεται με την έγκαιρη τηλεφωνική επικοινωνία στα τηλέφωνα 2286085141 και 6971828108. Οι θέσεις για κάθε τμήμα είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Θυμίζουμε πως στο SAF βρίσκονται οι Μουσειοσκευές του Κυκλαδικού Μουσείου, με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Κεραμική. Περιέχουν ακριβή αντίγραφα ειδωλίων, σκευών και εργαλείων που δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στις Κυκλάδες. Είναι διαθέσιμες για σχολεία κάθε Πέμπτη και για το κοινό κάθε Παρασκευή 16:00-18:00, κατόπιν κράτησης και με σειρά προτεραιότητας.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη