17.2 C
Santorini
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση delicatessen Detrop Boutique 2018

Share

Με 11 εκθέτες από 6 νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην διεθνή εξειδικευμένη έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Boutique 2018, που διοργανώνεται από τn ΔΕΘ-ΗELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από 24 έως και 26 Φεβρουαρίου 2018.

Η Detrop Boutique παρουσιάζει τα καλύτερα delicatessen προϊόντα και τρόφιμα που παράγονται στnν Ελλάδα, τόσο από άποψn ποιότητας όσο και μεθόδων παραγωγής. Στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες της από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μια αποκλειστική ξενάγηση στα μοναδικά πιστοποιημένα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα, προϊόντα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε., Ε.Π.Ι.Π. καθώς και σε επιλεγμένες ετικέτες. Απευθύνεται σε εμπόρους λιανικής και χονδρικής, αντιπροσώπους σουπερμάρκετ, ξενοδοχείων, εστιατορίων καθώς και σε καταστήματα delicatessen, οργανικών προϊόντων κλπ.

Το Νότιο Αιγαίο, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συμμετέχει και σε αυτή την εκθεσιακή διοργάνωση, με ιδιαίτερες αξιώσεις, παρουσιάζοντας σε δύο περίπτερα, εκλεκτά τοπικά προϊόντα από τη Ρόδο, τη Σύρο, τη Λέρο, τη Νάξο, την Αστυπάλαια και τη Σαντορίνη. Το ένα περίπτερο είναι θεματικό και εκτίθενται κρασιά και τυροκομικά προϊόντα, ενώ στο δεύτερο εκτίθενται όλα τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα.

[adning id="140783"]

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι 11 παραγωγοί που συμμετέχουν από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα τους στους επαγγελματίες του χώρου και στους γευσιγνώστες της ελληνικής και διεθνούς γαστρονομίας. Η έκθεση φιλοξενεί έναν σημαντικό αριθμό εμπορικών επισκεπτών (δίκτυα διανομής, hyper markets, super markets, καταστήματα delicatessen κλπ) από συγκεκριμένες χώρες-στόχους όπως Γερμανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Σκανδιναβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α. Συνολικά φιλοξενούνται 190 εμπορικοί επισκέπτες από 27 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές που ανοίγονται για τους παραγωγούς που συμμετέχουν.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, δήλωσε σχετικά:

“Κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τη γαστρονομία του τόπου μας και τα γνήσια παραδοσιακά προϊόντα των νησιών, μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο, που είναι η ανάδειξη της τοπικής παραγωγής, η προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές και η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον Τουρισμό. Αυτή τη φορά, συμμετέχουμε σε μια διεθνή έκθεση που αφορά τα delicatessen, έναν τομέα όπου τα ιδιαίτερα προϊόντα των νησιών μας, μπορούν να πρωταγωνιστήσουν, λόγω της ποιότητας, της μοναδικότητας και του ξεχωριστού τρόπου παραγωγής τους. Είμαστε ικανοποιημένοι, διότι η προσπάθεια που ξεκινήσαμε να στηρίξουμε τους παραγωγούς των νησιών μας και να αναδείξουμε τα προϊόντα τους, συνεχίζεται με επιτυχία. Η αξία των προϊόντων του τόπου μας αναγνωρίζεται παντού ως μοναδική”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
The Wine Bar at Heliotopos, Santorini - The cave

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη