Τοποτηρητής της Ι.Μ. Θήρας ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Τελευταία ενημέρωση 29/9 – ώρα 23:30

Μετά την πρόσφατη παραίτηση του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιου, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος ανέλαβε καθήκοντα τοποτηρητή, μέχρι η Σύνοδος της Ιεραρχίας να αποφασίσει για την πλήρωση του θρόνου της Ι.Μ. Θήρας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, “ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στη Σαντορίνη και άμα τη αφίξει του επεσκέφθη στο Επισκοπείο Θήρας τον Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο, προς τον οποίο εξέφρασε την τιμή και την αγάπη του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’, των Μελών της Ιεράς Συνόδου και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση. Ο Σεβασμιώτατος κ. Επιφάνιος υπεδέχθη τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ με αγάπη και αντήλλαξε μαζί του απόψεις για πνευματικά και εκκλησιαστικά θέματα”.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σαντορίνη, ο Μητροπολίτης Σύρου, ως τοποτηρητής της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων, συνεκάλεσε απόψε Ιερατική Σύναξη των διακονούντων στη Σαντορίνη Εφημερίων, στην αίθουσα της Χριστιανικής Εστίας στα Φηρά.

Απευθυνόμενος προς τους Κληρικούς της Σαντορίνης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τους προέτρεψε “να αγαπούν και να σέβονται τον Σεβασμιώτατο κ. Επιφάνιο και να τιμούν και να στηρίζουν όποιον η Ιερά Σύνοδος εκλέξει και αποστείλει ως Ποιμενάρχη της πολυνήσου αυτής Μητροπόλεως”, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Τους κάλεσε δε να συνεχίσουν με σύνεση και φόβο Θεού την διακονία τους, να μεριμνήσουν για την οργάνωση του Κατηχητικού έργου και την έγκαιρη στελέχωση των Κατηχητικών Σχολείων την αρξάμενη Κατηχητική περίοδο. Τέλος, τους επισήμανε την ανάγκη ο νέος Μητροπολίτης και Ποιμενάρχης τους να τους εύρη ως μία αγαπημένη ιερατική οικογένεια”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ι.Μ. Σύρου


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη