Τρία κρούσματα Covid-19 στο πλήρωμα του “Διονύσιος Σολωμός”

Επέστρεψε κενό επιβατών στον Πειραιά

Κενό επιβατών, επέστρεψε σήμερα (13/10) το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Διονύσιος Σολωμός”, στο οποίο χθες κατά τη διάρκεια του πλου από τον Πειραιά προς τα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων, διαπιστώθηκε μετά από επαναληπτικά τεστ στο πλήρωμα, ότι τρία μέλη του είναι θετικά στον κορονοϊό. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο προς Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα, το οποίο συνέχισε, προκειμένου να αποβιβάσει τους επιβάτες που ήταν ήδη εν πλω, χωρίς να επιβιβάζει νέους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Zante Ferries, τα τρία μέλη του πληρώματος τέθηκαν άμεσα σε απομόνωση, ενώ σήμερα το πρωί το πλοίο απέπλευσε από τη Σαντορίνη κενό επιβατών για το λιμάνι του Πειραιά, όπου και θα διενεργηθεί εκ νέου έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος και εκ νέου απολύμανση σε όλους τους χώρους του πλοίου.

Την περασμένη εβδομάδα ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου “Διονύσιος Σολωμός” είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό. Ο συγκεκριμένος ναυτικός, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν εκτός πλοίου και δεν είχε έρθει σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Δήμος Φολεγάνδρου: Σύσταση για αυτοπροστασία σε όσους αποβιβάστηκαν στο νησί
Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Φολεγάνδρου ενημερώνει πως στους 10 επιβάτες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο στο νησί, έγινε σύσταση για αυτοπροστασία, σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από τον ΕΟΔΥ. “Εφιστούμε την προσοχή όλων και ιδιαίτερα των επαγγελματιών οι οποίοι έρχονται σε επαφή με περισσότερο κόσμο, για την τήρηση των μέτρων που ήδη ισχύουν: μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά, πλύσιμο χεριών, όχι συγχρωτισμός” καταλήγει η ανακοίνωση.

Νεότερη ενημέρωση 14/10 – ώρα 13:00
Θετικά στον κορονοϊό διαπιστώθηκε ότι είναι ακόμη έξι άτομα -μέλη του πληρώματος- του “Διονύσιος Σολωμός”, το οποίο βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά. Τα εννέα μέλη του πληρώματος στα οποία εντοπίστηκε ο ιός είναι ασυμπτωματικά και τέθηκαν σε καραντίνα εκτός πλοίου, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε σήμερα νέα απολύμανση, ενώ διενεργήθηκε έλεγχος σε όλα τα μέλη του πληρώματος. Επίσης, τα εννέα άτομα που τέθηκαν σε καραντίνα αντικαταστάθηκαν από άλλα μέλη πλήρωμα. Το σημερινό δρομολόγιο δε θα εκτελεστεί.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη