Τρίτη, ημέρα του Odyssey of the Seas

Το μεγαλύτερο σε δυναμικότητα κρουαζιερόπλοιο που έρχεται φέτος στη Σαντορίνη

Έχει μήκος 346 μέτρα, πλάτος 41 μέτρα, διαθέτει 16 καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.498 επιβάτες. Είναι το “θηριώδες” Odyssey of the Seas, ένα από τα πιο καινούργια (2021) κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean Cruises, που ανήκει στην κατηγορία Quantum Ultra.

Όπως και πέρσι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, το φετινό πρόγραμμά του στη Μεσόγειο δε θα γινόταν να μην περιλαμβάνει τη Σαντορίνη. Φέτος ήρθε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου και μέχρι τα τέλη Μαΐου ερχόταν ανά 10 περίπου ημέρες. Πλέον όμως και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, το πρόγραμμά του έχει άφιξη στη Σαντορίνη σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη μεσημέρι στις 13:00, προερχόμενο από τη Τσιβιταβέκια της Ρώμης, και αναχώρηση αργά το βράδυ στις 23:00, με επόμενο προορισμό το Κουσάντασι της Τουρκίας. Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα έρχεται και πάλι με συχνότητα 10ημέρου-12ημέρου.

Είναι το ένα από τα τέσσερα πλοία της Royal Caribbean Cruises που προσεγγίζουν φέτος τη Σαντορίνη, μαζί με τα Enchantment of the Seas, Rhapsody of the Seas και Explorer of the Seas.

© Atlantea

Σήμερα, Τρίτη 6/6, η επιβλητική του παρουσία κυριάρχησε στη καλντέρα, όπου συνέπεσε με τα Gemini (δυναμικότητας 1.074 επιβατών) και Rhapsody of the Seas (δυναμικότητας 2.435 επιβατών), που είχαν έρθει από το πρωί και αναχώρησαν στις 18:00 και στις 21:00 αντίστοιχα.

Αν και η άφιξη του Odyssey of the Seas ήταν η μοναδική σήμερα στη μεσημεριανή ζώνη, ο μεγάλος αριθμός ταξιδιωτών που μετέφερε ήταν ικανός, σε συνδυασμό με τους επιβάτες των άλλων δύο πλοίων που ήταν ακόμη στο νησί, να δημιουργήσει το σχετικό “έμφραγμα” στους δρόμους γύρω από τα Φηρά.

Σε προηγούμενο άρθρο για τα κρουαζιερόπλοια του Ιουνίου λέγαμε ότι όλες οι Πέμπτες του μήνα θα είναι πολύ δύσκολες, καθώς στην πρωινή ζώνη θα φτάσουν σχεδόν ταυτόχρονα πλοία μεγάλης δυναμικότητας. Όπως φάνηκε σήμερα, δύσκολες θα είναι και οι Τρίτες του καλοκαιριού.

Διαφήμιση

 


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη