29.2 C
Santorini
Δευτέρα, 8 Αυγούστου, 2022

TRUST THE CHANGE 2022: Στηρίζοντας τη βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη σε δέκα νησιά των Κυκλάδων

Στόχος η ενδυνάμωση της μικροεπιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για το περιβάλλον

Πρωτοσέλιδα

Στο πλαίσιο του προγράμματος Seachange Greek Islands, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust υλοποιούν για δεύτερη χρονιά το “TRUST THE CHANGE”, ένα πρόγραμμα στήριξης της βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης σε δέκα νησιά των Κυκλάδων, με στόχο την ενδυνάμωση της μικροεπιχειρηματικότητας και της τοπικής οικονομίας με τρόπο βιώσιμο και επωφελή για το περιβάλλον.

Το πρόγραμμα SeaChange Greek Islands ξεκίνησε το 2018 και περιλαμβάνει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, την ενίσχυση των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση της παράκτιας και υποθαλάσσιας ρύπανσης. Πραγματοποιείται σε δέκα νησιά των Κυκλάδων (Σέριφο, Σίκινο, Αμοργό, Φολέγανδρο, Κίμωλο, Ανάφη, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά και Κουφονήσια), υπό την αιγίδα των τοπικών Δήμων και σε συνεργασία με κατοίκους, οργανώσεις και φορείς .

Το The People’s Trust ξεκίνησε το 2016 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης. Σκοπός του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και για αυτό υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα “TRUST THE CHANGE” θα παρέχει οικονομική αρωγή μέχρι του ύψους των 5.000 ευρώ σε έως 20 επιχειρήσεις που θα επιλεγούν από τα δέκα νησιά του προγράμματος SeaChange Greek Islands και θα αξιοποιήσουν αυτήν την ευκαιρία για να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Αίτηση για συμμετοχή μπορούν να υποβάλλουν τόσο υπάρχουσες όσο και νεοσύστατες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και νομικής μορφής, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση. Για την ένταξή τους στο πρόγραμμα, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι φορολογικά ενήμερες. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν σύντομο επιχειρηματικό σχέδιο που θα περιγράφει τις δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ή προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και τις συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών στις οποίες επιθυμούν να αναλώσουν την οικονομική αρωγή που θα λάβουν. Επιλέξιμες δαπάνες μπορεί να είναι επενδύσεις σε πάγιο εξοπλισμό που επιφέρουν θετική περιβαλλοντική μεταβολή στη λειτουργία της επιχείρησης. Η οικονομική αρωγή που θα λάβουν οι επιχειρήσεις δεν μπορεί να καλύψει προηγούμενες οφειλές, ενοίκια, οφειλές σε ΔΕΚΟ ή Δημόσιο, ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τρέχοντα λειτουργικά έξοδα.

Για την αξιολόγηση των αιτήσεων θα ζητηθούν τα οικονομικά δεδομένα των υπαρχουσών επιχειρήσεων (Ε3) και τα οικονομικά στοιχεία των νέων επιχειρηματιών (τελευταίο εκκαθαριστικό), ενώ θα εξεταστεί ενδελεχώς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης.

Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα από τις 14 Φεβρουαρίου έως και τις 18 Μαρτίου 2022 στην ιστοσελίδα  https://www.thepeoplestrust.org/trust-the-change. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ροή ειδήσεων

Ξανά ανοιχτό το Ναυτικό Μουσείο Θήρας στην Οία

Οι εργασίες θα είναι σε εξέλιξη ως την άνοιξη, ωστόσο το κοινό μπορεί να επισκεφθεί και να στηρίξει αυτό το μοναδικό μουσείο για τη ναυτική ιστορία της Σαντορίνης, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι το ηλιοβασίλεμα.