TUI και Jet2 ακυρώνουν τα ταξίδια σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ζάκυνθο, Κρήτη

Χ. Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την καραντίνα

Στην ακύρωση των πακέτων διακοπών από τη Βρετανία προς την Κρήτη (Χανιά και Ηράκλειο), τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου οδηγήθηκαν η TUI και η Jet2, μετά από την χθεσινή ανακοίνωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι θα τίθενται σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν στην Αγγλία από επτά ελληνικά νησιά, μεταξύ αυτών και τα παραπάνω.

Εκπρόσωπος της TUI σχολίασε πως η κατά τόπους αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης ως προς τις αποφάσεις για καραντίνα είναι ευπρόσδεκτη, επικρίνοντας όμως το μικρό χρονικό περιθώριο που άφησαν οι ανακοινώσεις για όσους αναγκάζονται να ακυρώσουν τα ταξίδια τους ή βρίσκονται στα νησιά και θέλησαν να γυρίσουν εσπευσμένα, πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο της καραντίνας, από το πρωί της Τετάρτης 9/9.

Οι δύο εταιρείες καλούν τους πελάτες τους που επηρεάζονται να αλλάξουν τις κρατήσεις τους ή να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων.

Χ. Θεοχάρης: Ατυχής η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης για την καραντίνα

Στο μεταξύ, σε συνέντευξή του στο Sky News, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για μια ατυχή απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης που δε δικαιολογείται από τα στοιχεία. “Τα 20 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους είναι το όριο που έχει επιβάλει η ίδια η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και εμείς είμαστε κάπου μεταξύ 13 και 14, με πτωτική τάση”.

Απαντώντας σε ισχυρισμούς ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν εντελώς ανοιχτή ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, για να μπορέσει να διατηρήσει τον τουρισμό στη χώρα, ο Υπουργός σχολίασε:

“Αυτό σίγουρα δεν αληθεύει. Έχουμε δουλέψει πολύ στενά με τη βρετανική κυβέρνηση. Μάλιστα, έχουμε αυξήσει τον αριθμό των τεστ που κάνουμε στα hotspots, σε περιοχές για τις οποίες έχουν επιφυλάξεις και έχουμε μοιραστεί όλα τα δεδομένα μαζί τους. Και εξακολουθούμε να είμαστε μια από τις χώρες με τα χαμηλότερα επίπεδα κορονοϊού. Σίγουρα, λοιπόν, αυτό δεν ισχύει. Μάλιστα, λαμβάνουμε αυστηρές και δύσκολες αποφάσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, όπου βλέπουμε να υπάρχει συγκέντρωση κρουσμάτων, αψηφώντας τις οικονομικές συνέπειες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών μας και των επισκεπτών μας”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη