“Utama, το σπίτι μας” τη Δευτέρα 29/1 στην Κινηματογραφική Λέσχη Θήρας

Η επική ομορφιά του τοπίου, το φως στα ρυτιδιασμένα στωικά πρόσωπα, η ζεστασιά της παλέτας, όλα στρέφουν τους προβολείς στον πραγματικό πρωταγωνιστή: τη γη

Με μια ταινία για τη ζωή και τον χρόνο συνεχίζονται τη Δευτέρα 29/1 οι εβδομαδιαίες προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Θήρας. Αναδεικνύοντας την βάρβαρη ομορφιά της ξερής φύσης, η κινηματογραφική γλώσσα θα μιλήσει για όσα κρύβονται πάνω και κάτω από την επιφάνεια της γης.

Utama, το σπίτι μας
Βραβείο επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς – Επίσημη πρόταση της Βολιβίας για Όσκαρ διεθνούς ταινίας

Είδος: Δραματική
Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι
Σενάριο: Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι
Πρωταγωνιστούν: Χόσε Καλκίνα, Λουίσα Κουίσπε, Καντελάρια Κουίσπε
Παραγωγή: Βολιβία, Ουρουγουάη, Γαλλία, 2022  Διάρκεια: 87′

Υπόθεση: Κάπου στο μακρινό Αλτιπλάνο της Βολιβίας, στο οροπέδιο που ανοίγεται ανάμεσα στις πανύψηλες ηφαιστειακές κορυφές των Άνδεων και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές περιοχές άγριας ζωής στον πλανήτη, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων αυτόχθονων Κέτσουα διάγει μια καθημερινότητα εξαιρετικά δύσκολη, πλην εναρμονισμένη με τη γη. Η γυναίκα περπατά χιλιόμετρα για να βρει νερό και το κουβαλά με κουβάδες πίσω στο πέτρινο καλύβι, όπου μαγειρεύουν χωρίς ηλεκτρισμό. Όταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου. Με την άφιξη του εγγονού τους Κλέβερ, οι τρεις τους θα αντιμετωπίσουν – ο καθένας με τον δικό του τρόπο – το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για αλλαγή και το ίδιο το νόημα της ζωής.

Trailer:

Δευτέρα 29/1 | Ώρα 20:45 | Κινηματογράφος Villaggio, Καμάρι | Είσοδος: 8 ευρώ / 6 ευρώ για τα μέλη της ΚΛΘ

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη