Βέλη της Θηραϊκής Πολιτείας προς τη ΔΕΥΑΘ για μεγάλες δαπάνες προβολής

Στο μικροσκόπιο της Θηραϊκής Πολιτείας μπήκαν οι δαπάνες προβολής της ΔΕΥΑΘ της τελευταίας τετραετίας, επί προεδρίας του Μανόλη Ορφανού, με την παράταξη του Νίκου Ζώρζου να καταγγέλλει πως ξοδεύτηκαν κάτι λιγότερο από 300 χιλ. ευρώ πλέον ΦΠΑ σε συμβούλους, προβολή και διαφήμιση, οργάνωση εκδηλώσεων, έντυπα κ.ά.

Αναλύοντας τα επιμέρους κόστη, η Θηραϊκή Πολιτεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως δόθηκαν 140.460 ευρώ +ΦΠΑ για παροχή συμβουλών επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων, οργάνωσης εκδηλώσεων και προβολής. “Οι απευθείας αναθέσεις έγιναν σε δημοσιογράφο αθηναϊκού καναλιού, που σήμερα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε μεγάλο Δήμο της Αθήνας, έναν άλλο δημοσιογράφο, που όσο και αν αναζητήσαμε βιογραφικά του στοιχεία, δεν βρήκαμε και μια κυρία από τη Σαντορίνη, που από τα στοιχεία που συλλέξαμε είναι πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του κ. Ορφανού”, σημειώνει η Θηραϊκή Πολιτεία, διερωτώμενη παράλληλα γιατί μια μονοπωλιακή επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑ Θήρας έχει ανάγκη προβολής, δημοσίων σχέσεων και εκδηλώσεων.σ

Ως προς την ενημερωτική καμπάνια για τη συνετή κατανάλωση νερού με τίτλο “Save Water”, σύμφωνα με τη Θηραϊκή Πολιτεία, ξοδεύτηκαν σε τοπικά μέσα* αλλά και σε μέσα ενημέρωσης εκτός Σαντορίνης συνολικά 69.221,61 ευρώ+ΦΠΑ. “Η “καμπάνια” μόνο σε εισαγωγικά μπορεί να μπει, αφού πέρα από ένα ηλεκτρονικό banner που έγραφε “Save Water: Δεν είναι μόνο ο χρόνος πολύτιμος… μην σπαταλάμε το νερό”, το link που το συνόδευε, παρέπεμπε στο επίσημο site της ΔΕΥΑΘ. Εκεί, δεν υπάρχει κανένα περιεχόμενο σχετικό με την ορθή χρήση του νερού, καλές πρακτικές, κλπ.”, σχολιάζει και επί της ουσίας της καμπάνιας η Θηραϊκή Πολιτεία.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Στο στόχαστρο της Θηραϊκής Πολιτείας μπαίνει και η επιλογή της ΔΕΥΑΘ να δαπανήσει χρήματα για την προβολή της και σε μέσα ενημέρωσης εκτός Σαντορίνης, “χωρίς να γίνεται κατανοητό για ποιο λόγο ο κάτοικος της Τήνου ή της Μυκόνου, είχε λόγο να μπει στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΘ και να ενημερωθεί για το πώς πληρώνονται οι λογαριασμοί των κατοίκων της Σαντορίνης ή για το πώς γίνεται έλεγχος στις αποχετεύσεις τους”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Η ΔΕΥΑ Θήρας ξόδεψε και 45.748 ευρώ -χωρίς ΦΠΑ- σε έντυπα, μακέτες και γραφιστικά, 6.300 ευρώ σε βίντεο που δεν είδαμε. Επίσης τύπωσε πανάκριβα αυτοκόλλητα για τα αυτοκίνητα της επιχείρησης, τα οποία κόστισαν στο θηραϊκό λαό, ούτε λίγο ούτε πολύ 9.138 ευρώ. Οι δημόσιες σχέσεις της ΔΕΥΑ Θήρας, περιελάμβαναν και κατανάλωση σαντορινιού οίνου, για την αγορά του οποίου ξοδεύτηκαν μέσα σε δύο χρόνια άλλα 6.535,84 ευρώ” συμπληρώνει σε ανακοίνωσή της η Θηραϊκή Πολιτεία, η οποία καταλήγει με την άμεση απαίτηση των παρακάτω:

  • Να της κοινοποιηθούν όλα τα παραδοτέα, από όλες τις απευθείας αναθέσεις στους συμβούλους επικοινωνίας.
  • Να της κοινοποιηθούν άμεσα όλα τα στοιχεία από τα αποτελέσματα της καμπάνιας “Save Water”.
  • Να της γνωστοποιηθούν οι λόγοι επιλογής των συγκεκριμένων συμβούλων.
  • Να της κοινοποιηθούν οι λεπτομέρειες από τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε και τα αναλυτικά κόστη.

* Σημείωση σύνταξης: Η όποια αναφορά σε μέσα ενημέρωσης στα οποία προβλήθηκε έναντι πληρωμής η ΔΕΥΑΘ, προφανώς δεν αφορά στο Atlantea, καθώς ουδέποτε υπήρξε σχετική εμπορική συνεργασία για την προβολή της.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη