20.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σαντορίνη: Βίντεο κλιπ γνωστού ράπερ με σκηνές μέσα σε εκκλησία

Δεν είχε γνώση η Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού & Νήσων

Share

Σκηνές του νέου video clip του γνωστού Αμερικανού ράπερ Rick Ross, γυρίστηκαν στο εσωτερικό εκκλησίας του Βουρβούλου δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά για το αν και πώς επιτράπηκε κάτι τέτοιο.

Το video clip είναι για το τραγούδι Santorini Greece, από το άλμπουμ Rather You Than Me και εκτός από τις σκηνές στο εσωτερικό της εκκλησίας, περιλαμβάνει πλάνα της καλντέρας, κατανάλωση σαμπάνιας και όμορφα κορίτσια σε αισθησιακές πόζες.

[adning id="140783"]

To video clip, που είναι παραγωγή της 2017 Epic Records (Sony Music Entertainment) προβάλλεται ήδη από μεγάλο αριθμό διαδικτυακών καναλιών και μόνο λίγες ώρες μετά την ανάρτησή του στο You Tube το είχαν δει περισσότερα από 330.000 άτομα.

 

[adning id="140783"]

Για το θέμα αυτό αλλά και για το ζήτημα της αφαίρεσης των σταυρών από τους τρούλους εκκλησιών σε συσκευασίες των εταιρείων Lidl και Μεβγάλ, η Ιερά Μητρόπολις Θήρας, Αμοργού και Νήσων έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με θλίψη σήμερα λάβαμε γνώση της χρήσεως του εσωτερικού χώρου του Ιερού Ναού Αγίου Ευστρατίου Βουρβούλου Θήρας ως «σκηνικού» για την κινηματογράφηση μουσικού βίντεο.

Το επαίσχυντο αυτό γεγονός συνέβη χωρίς καμία γνώση και άδεια της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού & Νήσων.

Αυθημερόν διατάχθηκε πειθαρχική διαδικασία για την εξακρίβωση των συνθηκών του περιστατικού και την απόδοση ευθυνών για τη βεβήλωση του ιερού χώρου, ενώ θα ζητηθεί και δικαστική προστασία κατά παντός υπευθύνου.

Σήμερα, επίσης, ημέρα τιμής και μνήμης της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Κυρίου μας, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να σχολιάσουμε την πρόσφατη παραχάραξη των φωτογραφιών Ιερών Ναών της Θήρας λόγω της αφαιρέσεως του Τιμίου Σταυρού από τις εταιρείες LIDL και ΜΕΒΓΑΛ.

Επειδή η Ιερά Μητρόπολη δεν είναι θιασώτης της θεωρίας περί «πολυπολιτισμικού» χαρακτήρα των μνημείων, καθιστούμε σαφές ότι η παραχάραξη στην φωτογραφική αποτύπωση ενός Ιερού Ναού δεν μπορεί να γίνει ανεκτή για λόγους πολιτικής ή εμπορικής σκοπιμότητας. Αντίθετα προδίδει έλλειψη σεβασμού στην ακεραιότητα και στην ιερότητα των μνημείων και δυστυχώς έλλειψη μορφώσεως.

Αν ως Έλληνες αποδεχόμαστε ελαφρά τη καρδία τέτοια επιχειρήματα «πολιτικής ορθότητας» ή «πολυπολιτισμικότητας» για την νόθευση των σεβασμάτων της πίστεώς μας και του πολιτισμού μας εντός Ελλάδος, ας έχουμε πάντως υπ’ όψιν μας ότι συναφείς δικαιολογίες χρησιμοποιούνται και από αλλόθρησκα κράτη για να δικαιολογήσουν βεβηλώσεις σε χριστιανικούς Ναούς”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.
Διαφήμιση
Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea
Διαφήμιση

Σαντορίνη