“Βιώσιμες Κυκλάδες: Από τη Θεωρία στην Πράξη” τη Δευτέρα 27/5 στην Αθήνα

Στο πλαίσιο του δημοσιογραφικού εγχειρήματος των Βιώσιμων Κυκλάδων*, η ΑΜΚΕ “Πρωτοβουλία για τη Δημοσιογραφία” διοργανώνει τη Δευτέρα 27/5 στην Αθήνα την πρώτη της εκδήλωση, με τίτλο “Βιώσιμες Κυκλάδες: Από τη Θεωρία στην Πράξη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ώρα 18:30-20:30.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, η Διονυσία Αυγερινοπούλου (βουλευτής Ηλείας ΝΔ, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος), ο Σωκράτης Φάμελλος (βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) και ο Παναγιώτης Δημόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, υποψήφιος ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ), θα απαντήσουν σε ερωτήσεις της δημάρχου Σίφνου Μαρίας Ναδάλη και του Αμοργιανού πολιτικού μηχανικού Φρειδερίκου Κρόσμαν-Νασιόπουλου για τα ζωτικά θέματα που αφορούν τις Κυκλάδες.

Στο δεύτερο μέρος, θα υπάρξει συζήτηση με διακεκριμένους δημοσιογράφους του διεθνούς Τύπου – Νεκταρία ΣταμούληΝίκη Κιτσαντώνη και Dan Howden – για το πώς προσεγγίζουν τα διεθνή ΜΜΕ το ζήτημα του υπερ-τουρισμού και τι μπορεί να μάθει η Ελλάδα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που δέχονται πιέσεις λόγω της υπερβολικής τουριστικής ζήτησης.

Στο τρίτο μέρος, ο Γιώργος Βερνίκος, γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων μαζί με τον Δημήτρη Καραβέλλα, γενικό διευθυντή της WWF Ελλάς, θα αντιπαρατεθούν για έννοιες όπως φέρουσα ικανότητα, τουριστική ανάπτυξη, βιωσιμότητα καθώς και ποιους αφορούν όλα αυτά.

Συντονιστές της εκδήλωσης θα είναι οι δημοσιογράφοι Γιάννης Παλαιολόγος και Τάσος Τέλλογλου.

* Οι “Βιώσιμες Κυκλάδες” είναι ένα δημοσιογραφικό εγχείρημα που εστιάζει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Νοτίου Αιγαίου στην εποχή του υπερ-τουρισμού. Μέσω διεξοδικής και σε βάθος δημοσιογραφικής κάλυψης, φιλοδοξεί να αναδείξει τα δυσεπίλυτα προβλήματα που συνδέονται με τη νέα αυτή φάση στη ζωή των Κυκλάδων, από την αδυναμία βασικών υποδομών να αντεπεξέλθουν στην πληθυσμιακή έκρηξη του καλοκαιριού ως τις ελλιπείς δημόσιες υπηρεσίες, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και τη διάβρωση τοπικών παραδόσεων. Σκοπός είναι να συμβάλλει με έρευνες και δεδομένα στον προβληματισμό των τοπικών κοινωνιών για το πώς μπορούν να ευημερήσουν χωρίς να θυσιάσουν τη μοναδικότητα των νησιών που τα καθιστά τόσο ελκυστικά ως τουριστικούς προορισμούς.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη