17.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βραδιά τζαζ μουσικής το Σάββατο στο Μέγαρο Γκύζη

Share

Με τη συναυλία του “Momo Jazz Trio” συνεχίζονται το Σάββατο 27 Ιανουαρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν ο ΔΑΠΠΟΣ, ο Δήμος Θήρας και το Πνευματικό Κέντρο Μέγαρο Γκύζη.

Οι Γιώργος Δούσης στο πιάνο, Κίτσος Παρασκευάς στο κοντραμπάσο και Νίκος Κασαβέτης στα τύμπανα συνθέτουν ένα μοναδικό μουσικό σύνολο, παίζοντας πρωτότυπες συνθέσεις με προσωπικό ήχο και ξεχωριστή προσέγγιση του υλικού τους. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μια δυναμική όπου το περίτεχνο παίξιμο συναντά την λιτότητα, η διαύγεια την πυκνότητα, η ευαισθησία την εκρηκτικότητα και η φαντασία την τεχνική. Ένα ιδιαίτερο σύνολο, με ιδιαίτερη μουσική άποψη και στάση.

Το Μomo Jazz Τrio έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο δίσκους βινυλίου. Ο πρώτος με τίτλο “Νo vacancy” κυκλοφόρησε το 2012 και ο δεύτερος με τίτλο “Inati” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2015. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα φεστιβάλ (Jazz φεστιβάλ Σύρου, Αglan jazz festival στην Κύπρο, Πανόραμα jazz- Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Jazz Festival Τήνου, World Jazz Festival στο Γκάζι κλπ) και εμφανίζεται τακτικά σε μουσικές σκηνές. To 2015 ψηφίστηκε απο τους κριτικούς ύστερα απο ψηφοφορία που διοργάνωσε το διαδικτυακό περιοδικό “jazz online” ως το καλύτερο jazz group για το 2015, ενώ το 2016 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαικό jazz festival στο Γκάζι.

Ώρα έναρξης: 19:00 | Μέγαρο Γκύζη, Φηρά | Είσοδος ελεύθερη

[adning id="140783"]

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης
Διαφήμιση

Σαντορίνη