Βράβευση του Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Θήρας Νικολάου Βαρβαρήγου

Την ευαρέσκεια και τον έπαινο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και τον μεγαλόσταυρο της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, Αμοργού και Νήσων επέδωσε την Κυριακή 4/9, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος στον Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Υπαπαντής του Σωτήρος κ. Νικόλαο Βαρβαρήγο.

Ο Νικόλαος Βαρβαρήγος στο αναλόγιο του Μητροπολιτκού Ναού Θήρας την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022

Αφορμή για τις τιμητικές αυτές διακρίσεις ήταν η συμπλήρωση τριάντα ετών ιεροψαλτικής διακονίας του κου Βαρβαρήγου στο Αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού.

Κατά την επίδοση των βραβεύσεων, ο Μητροπολίτης Θήρας μίλησε με θερμά λόγια για τον Νικόλαο Βαρβαρήγο, εκφράζοντας την εκτίμηση της Εκκλησίας για το πολυετές έργο του, ενώ ανέγνωσε και το σχετικό συνοδικό έγγραφο για την απονομή της ανώτατης διάκρισης που απονέμεται σε ιεροψάλτη από την Ιερά Σύνοδο.

Αμέσως μετά ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Θήρας π. Νικόλαος Σιγάλας ανέγνωσε την απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας για την απονομή του μεγαλόσταυρου στον κο Βαρβαρήγο.

Ακολούθησε η αντιφώνηση και η ευχαριστία του κου Βαρβαρήγου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο (του Νίκου Κορακάκη):

Στη συνέχεια ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Θήρας κος Ευτύχιος Μαρκοζάννες, εκπροσωπώντας τους Θηραίους ιεροψάλτες, εξέφρασε τη χαρά και συγκίνηση για τη βράβευση του δασκάλου τους, για την ανεκτίμητη προσφορά του στη Σαντορίνη.

Στην αναμνηστική φωτογραφία που ακολουθεί. ο μουσικολογιώτατος Νικόλαος Βαρβαρήγος με τη σύζυγό του Ιωάννα Βαμβακούρη και τα παιδιά τους Άγγελο και Ορέστη εικονίζονται περιστοιχιζόμενοι από τον Μητροπολίτη Θήρας κ. Αμφιλόχιο και τους ιερείς π. Αντώνιο Νομικό, Ιεροδιάκονο Χαράλαμπο Σαλίβερο, π. Χριστοφόρο Καραμολέγκο, π. Ματθαίο Μπαρούση και π. Νικόλαο Σιγάλα.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη