Σωτ. Τσιόδρας: Βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της μάχης

Κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο, καταγράφηκαν στη χώρα μας 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και το σύνολο των κρουσμάτων φτάνει πλέον στα 892, όπως ανακοίνωσε σήμερα (26/3) ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Από αυτά, 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 54. Το τελευταίο 24ωρο 4 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 26, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα 42 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.

Η επιδημία στη χώρα μας, σύμφωνα με τον κο Τσιόδρα, δε δίνει σημάδια εκθετικής αύξησης”, όμως είμαστε ακόμα “στην αρχή της μάχης” και παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης. “Δεν έχουμε πορεία Ιταλίας, αν όμως αρθούν τα μέτρα, θα έχουμε τέτοια εικόνα”, τόνισε.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κο Νίκο Χαρδαλιά, που πήρε τον λόγο αμέσως μετά, η εμπειρία των πρώτων ημερών δείχνει ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, ενώ η ελληνική κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία σε μια πραγματικά δύσκολη στιγμή.

Επισήμανε δε πως είναι σημαντικό να γίνει απ’ όλους αντιληπτό ότι ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και ότι οι έλεγχοι καραντίνας θα είναι σαρωτικοί σε όλη τη χώρα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη