Βύθιση σκάφους στη Μήλο – Σώοι όλοι οι επιβαίνοντες

Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Σώοι και καλά στην υγεία τους περισυνελέγησαν οι 18 Έλληνες επιβαίνοντες του θαλαμηγού σκάφους “Activitannia” σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, εκ των οποίων 7 μέλη πληρώματος και 11 επιβάτες (συνολικά 13 ενήλικες και 5 ανήλικοι), που βυθίστηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φαλκονέρας και Μήλου.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα για το περιστατικό ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Άμεσα και υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή μετέβησαν 4 περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, το ταχύπλοο “SEA JET 2”, το φορτηγό πλοίο “ΙΑΠΕΤΟΣ”, η λάντζα “ΔΡΑΚΩΝ” με επιβαίνοντα τον προϊστάμενο της Λιμενικής Αρχής Μήλου, καθώς και τα σκάφη “ΚΑΠΕΤΑΝ ΓΙΑΓΚΟΣ” και “ΑΝΤΩΝΙΟΣ”, με επιβαίνοντες στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, ενώ από αέρος επιχείρησαν ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αδάμαντα, στη Μήλο, όπου και δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ σε έναν 58χρονο άνδρα με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, παρασχέθηκε επιπλέον ιατρική φροντίδα, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Το Λιμεναρχείο Μήλου διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, από το οποίο δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 17 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Μήλου, όπου έπνεαν άνεμοι με ένταση 4-5 μποφόρ.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη