22.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χαλάρωση των μέτρων στη Σλοβακία – Τα μαζικά τεστ μείωσαν τα κρούσματα περισσότερο από το μισό

Share

Θέατρα, κινηματογράφοι και εκκλησίες θα ξαναλειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα στη Σλοβακία, στο μισό της χωρητικότητάς τους, ενώ θα επιτραπεί επίσης στα γυμναστήρια και τα κολυμβητήρια να λειτουργούν με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, καθώς ξεκινά η χαλάρωση των μέτρων κατά του Covid-19, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Ιγκόρ Μάτοβιτς. Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έκανε επίσης γνωστό σήμερα μέσω Facebook πως τα πρωταθλήματα χόκεϊ επί πάγου και ποδοσφαίρου θα ξεκινήσουν, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Η χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων είναι μία από τις πρώτες που προχωρούν στη χαλάρωση των περιορισμών, καθώς το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού πλήττει την Ευρώπη. Μαζί με μια σειρά αυστηρών μέτρων κατά της διασποράς της νόσου, η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την πανδημία μέσω της διεξαγωγής μαζικών τεστ στο σύνολο του πληθυσμού, μια εκστρατεία, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Μάτοβιτς επισήμανε πως η μαζική διεξαγωγή εξετάσεων, με τη χρήση τεστ αντιγόνων που είναι ταχύτερα, όμως λιγότερο ακριβή σε σύγκριση με τα τεστ PCR, βοήθησε στο να μειωθεί το ποσοστό των μολύνσεων περισσότερο από το μισό.

Η Σλοβακία μετρά 83.796 κρούσματα νέου κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, μεταξύ αυτών 2.024 χθες (12/11). Ο αριθμός αυτός είναι μικρότερος από το ημερήσιο ρεκόρ των περισσότερων από 3.000 μολύνσεων στα τέλη Οκτωβρίου.

Συνολικά, 491 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο Covid-19.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη