Χειμερινή ώρα από την Κυριακή 27/10

©AP Images/European Union-EP

Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου η ώρα αλλάζει και θα επιστρέψουμε στη χειμερινή (κανονική) ώρα. Έτσι, στην Ελλάδα, στις 4:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μια ώρα πίσω και να δείχνουν 3:00.

Θα υπάρχει περισσότερο φως ημέρας το πρωί και λιγότερο το απόγευμα. Το φως της ημέρας θα συνεχίζει να λιγοστεύει μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2019 (χειμερινό ηλιοστάσιο), οπότε και θα είναι η μεγαλύτερη νύχτα του έτους, στο βόρειο ημισφαίριο. Από τις 23 Δεκεμβρίου η μέρα θα αρχίσει να μεγαλώνει και την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 θα γυρίσουμε στη θερινή ώρα.

Θυμίζουμε ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ταχθεί υπέρ του τερματισμού της εναλλαγής της ώρας από το 2021. Οι χώρες της ΕΕ που θα αποφασίσουν να διατηρήσουν ως μόνιμη τη θερινή τους ώρα θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την τελική τους αλλαγή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021. Όσες προτιμούν να διατηρήσουν ως μόνιμη τη χειμερινή τους ώρα, μπορούν να προσαρμόσουν οριστικά τα ρολόγια τους την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη