Ξενάγηση στην “Κάναβα Σαντορίνη” φωτογραφίες – βίντεο

Τον εξαιρετικό μουσειακό χώρο που στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της ποτοποιίας – αποσταγματοποίας “Κάναβα Σαντορίνη”, του Λουκά Ε. Λυγνού, επισκέφθηκαν την Κυριακή 26 Ιαντουαρίου 2020, περισσότερα από 40 άτομα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της “Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών”, στην πρώτη της εκδήλωση μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού της Συμβουλίου.

Ο κ. Λουκάς Λυγνός εξηγεί.

Την ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου έκανε προσωπικά ο κ. Λουκάς Λυγνός, που είναι άλλωστε ο εμπνευστής και δημιουργός αυτής της καταγραφής και αναβίωσης της Σαντορίνης του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος και που σήμερα φαίνεται μακρυνό καθώς το νησί πλέον βιώνει μια φρενήρη τουριστική ανάπτυξη.

Το εργαστήρι του βαρελά

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ξεναγηθήκαμε στους χώρους που αναπαριστούν πιστά την πλατεία, το καφενείο, τον ξενώνα, την κάναβα, το εργαστήρι του καλαθοπλέκτη και του βαρελά, την αποθήκη του αγρότη. Να σημειώσουμε ότι όλα τα εκθέματα είναι αυθεντικά.

Ξεναγηθήκαμε επίσης στον χώρο απόσταξης του ούζου και τον χώρο απόσταξης της τσικουδιάς ενώ ακολούθησε γευστική δοκιμή ποτών και αποσταγμάτων της “Κάναβα – Σαντορίνη”.

Αποστακτήριο ούζου. Δίπλα η κα Ιωάννα Βαμβακούρη, πρόεδρος και ο κος Ξενοφών Φύτρος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Θηραϊκής Εταιρείας Επιστημών Γραμμάτων και Τεχνών”

Η είδηση της ημέρας ήταν βέβαια ότι από το ερχόμενο Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2020, στο χώρο του καφενείου και της πλατείας θα λειτουργεί μεζεδοποπωλείο. Όπως μας είπε ο κ. Λυγνός το μεζεδοπωλείο θα λέγεται “Αραβαΐσι” και θα λειτουργεί Παρασκευή, Σάββατο από τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από το μεσημέρι.

Φωτογραφίες: Κώστας Κωνσταντινίδης

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη