Οι εκδηλώσεις του Santorini Arts Factory στο Παλαιό Εργοστάσιο Τομάτας συνεχίζονται στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου με τις δύο χορευτικές παραστάσεις: “Duende” και «Eyes in the colors of the rain».

duende“Duende” από το χοροθέατρο Νατάσσας Ζούκα
Το Ντουέντε, λέξη και έννοια απόλυτα αμετάφραστη. Εμφανίζεται εκεί όπου οι μορφές χωνεύονται η μια μέσα στην άλλη σε μια νοσταλγία βαθύτερη από την ορατή έκφρασή τους. Σκοτεινοί ήχοι, που πίσω τους ανακαλύπτουμε, με μια τρυφερή οικειότητα, τα ηφαίστεια, τα μυρμήγκια, τους ζέφυρους και τη μεγάλη νύχτα, με τον Γαλαξία σφιχτά δεμένο στην μέση της.

Το βάρος το δικό της, το βάρος του κόσμου ωραιότερος αυτοσχεδιασμός των ανθρώπων πάνω στη γη. Το αρχέτυπο γονιμικό οδοιπορικό που συνεχίζει τη Ζωή. Θετικό-Αρνητικό, Αρσενικό-Θηλυκό… Μια χορογραφία φτιαγμένη από σιωπή και εύθραυστες ισορροπίες.

Συντελεστές:
Χορογραφία-Σκηνογραφία-Mουσική επιμέλεια: Νατάσσα Ζούκα
Χορευτές: Ανθή Θεοφυλίδου, Alain Rivero

eyes_in_the_colors«Eyes in the colors of the rain» των Rootless Root
Με αφετηρία και προορισμό το σώμα, η Λίντα Καπετανέα και ο Γιόζεφ Φρούτσεκ επιθυμούν μέσα από κάθε χορογραφική τους απόπειρα να διερευνούν το προσωπικό τους στυλ στην κίνηση. Δεν αρέσκονται στη λογική του καθαρά «χορευτικού λεξιλογίου»· επικεντρώνονται σε αυτό που μπορεί να εκφραστεί μέσω της κίνησης, την ανάδειξη του συναισθηματικού κόσμου, τη θεατρικότητα και την ενστικτώδη επικοινωνία επί σκηνής.

Η επικινδυνότητα και η υψηλής τάσης κίνησης παραμένουν πάντα στο επίκεντρο της δουλειάς της ομάδας Rootless Root, όμως μια νέα ποιητικότερη πνοή διαπερνά το έργο τους δημιουργώντας τα ημιτόνια για τις εναλλαγές ύφους στη ροή της παράστασης. Η τρυφερότητα συμπληρώνει πολλές φορές την παροξυσμική δράση επί σκηνής – τα σώματα υποκύπτουν στη φθορά και τα πάντα επιστρέφουν σε μια εσωτερικότητα, μια πλευρά απολύτως και απαραιτήτως ανθρώπινη.

Συντελεστές:
Χορογραφία και ερμηνεία: Λίντα Καπετανέα-Jozef Frucek
Μουσική: Βασίλης Μαντζουκής
Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου

Ώρα έναρξης: 21:00 | Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό / 8 ευρώ μειωμένο (για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ και όσους τα παραλαμβάνουν από τα σημεία προπώλησης)
Οι δύο παραστάσεις θα γίνονται στον ίδιο χώρο με διάλειμμα μεταξύ τους και μπορεί να τις παρακολουθήσει κάποιος με το ίδιο εισιτήριο.

Σημεία προπώλησης: γραφεία SAF στη Φάμπρικα στα Φηρά (09:00-15:00 &18:00-22:00) και στον χώρο των εκδηλώσεων (10:00-20:00).

 

ΧΟΡΗΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
[adrotate banner=”92″]

Print Friendly, PDF & Email