Χορήγηση αδειών για νέες φυτεύσεις οινοποιήσιμων αμπελώνων

Αιτήσεις έως 1/12

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνεται ότι ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για χορήγηση άδειας νέας φύτευσης οινοποιήσιμων αμπελώνων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν έως 1/12/2022 να υποβάλλουν αιτήσεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στον τομέα Ψηφιακές Υπηρεσίες.

Δικαίωμα υποβολής έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα οι οποίοι διαθέτουν αγροτεμάχιο/α προς φύτευση με έκταση ίση ή μεγαλύτερη της αιτούμενης προς χορήγηση άδειας έκτασης. Επιλέξιμα αγροτεμάχια για χορήγηση άδειας είναι αυτά που διαθέτουν δικαιολογητικά ιδιοκτησίας ή συμβόλαιο/α μίσθωσης για περίοδο μίσθωσης άνω των 8 ετών. Σημειώνεται ότι δεν γίνονται δεκτά μισθωτήρια των οποίων η υπολειπόμενη διάρκεια από την ημερομηνία της αίτησης είναι μικρότερη των 7 ετών. Για μισθώσεις με διάρκεια άνω των 9 ετών απαιτείται συμβόλαιο και μεταγραφή στο κτηματολόγιο/υποθηκοφυλάκειο. Σε κάθε περίπτωση μισθωτηρίου που το μίσθωμα υπερβαίνει τα 80€/μήνα απαιτείται επιπλέον η προσκόμιση της Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Οι άδειες νέας φύτευσης αμπελώνων χορηγούνται βάσει της υπ’ αριθμ. 2933/327864/22-11-2021 Υ.A. (ΦΕΚ 5422/Β/2021) η οποία προβλέπει τα παρακάτω κριτήρια προτεραιότητας: α) Νεοεισερχόμενοι σε αμπελουργική εκμετάλλευση β) αμπελώνες που συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος γ) εκτάσεις που αντιμετωπίζουν φυσικούς ή άλλους ειδικούς περιορισμούς και δ) εκτάσεις που προορίζονται για νέα φύτευση στο πλαίσιο της διεύρυνσης των μικρών και μεσαίων εκμεταλλεύσεων ε) προηγούμενη συμπεριφορά του παραγωγού.

Όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου στη Ρόδο (τηλ. 2241364919), στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κυκλάδων στη Σύρο (τηλ. 2281098833) καθώς και στα Τμήματα Αγροτικής Οικονομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαφήμιση


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη