Ιαπωνία: Χωρίς γιορτές για τις ανθισμένες κερασιές

Μπορεί οι κερασιές να άνθισαν στα πάρκα της Ιαπωνίας δύο εβδομάδες νωρίτερα φέτος, λόγω της πρώιμης άνοιξης, όμως οι αρχές καλούν τους Ιάπωνες να περιορίσουν τις παραδοσιακές εκδηλώσεις γιορτής για να προληφθεί αναζωπύρωση της επιδημίας του κορονοϊού.

Οι κερασιές είναι σήμερα ολάνθιστες και πολλοί άνθρωποι φορώντας μάσκες έσπευσαν στην περιοχή γύρω από το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο κέντρο του Τόκιο για φωτογραφίες, χωρίς όμως να μπορούν να ακολουθήσουν την παράδοση του “hanami” που θέλει τους Ιάπωνες να υποδέχονται τα άνθη της κερασιάς (sakura) κάτω από τα δένδρα όπου συγκεντρώνονται κάνοντας πικ νικ, πίνοντας και τραγουδώντας.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα, ο κυβερνήτης του Τόκιο απέφυγε να εμποδίσει τους ανθρώπους να χαρούν τα λουλούδια, αλλά τους ζήτησε να αποφύγουν τις συνήθειες του “hanami” και “απλά να κοιτάζουν”.

Ωστόσο, κάποια πάρκα στο Τόκιο απαγορεύουν το “hanami” και έχουν υψώσει φράγματα για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν κοντά στις κερασιές.

Το Τόκιο και τρεις γειτονικές του περιφέρειες βγήκαν πριν από δύο μόλις ημέρες από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που είχε κηρυχθεί μετά την Πρωτοχρονιά, καθώς το τρίτο κύμα της επιδημίας έφερνε το σύστημα υγείας στα όρια της κατάρρευσης.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
youtube Atlantea

Σαντορίνη