“Χωρίς Συνταγή” ξανά με Σαντορίνη και Θηρασιά – απόγευμα Σαββάτου στο Mega

xoris_syntagi“Η Σαντορίνη είναι ανεξάντλητη, για αυτό θα έχει και συνέχεια…” αναφερόταν στην περιγραφή του προηγούμενου επεισοδίου της εκπομπής “Χωρίς Συνταγή” με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που προβλήθηκε στα τέλη Νοεμβρίου. Ο γνωστός σεφ λοιπόν επιστρέφει με δεύτερο επεισόδιο αφιερωμένο στο νησί μας και τις γεύσεις του, το οποίο θα προβληθεί αυτό το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 18:50 από το Mega.

Τι θα δούμε όμως στο συγκεκριμένο επεισόδιο; Σύμφωνα με το website του Mega:

“Κρασί, φάβα, ντοματάκι, λευκή μελιτζάνα, κάπαρη είναι κάποια από τα προϊόντα που κάνουν αυτή την άνυδρη γη ξεχωριστή! Η «γευστική» διαδρομή ξεκινάει κάπως διαφορετικά. Στην Οία περιμένει τον Δημήτρη ένας φίλος, ο Δημήτρης Λαζάρου για μια ιδιαίτερη βόλτα. Με ένα παραδοσιακό καράβι, τη λάτζα, φτάνουν στη Θηρασιά, ένα νησί που έχει μείνει καρφωμένο στη δεκαετία του ’50, με σπίτια εγκαταλελειμμένα, καλντερίμια άδεια και λίγους κάτοικους που προσπαθούν να το κρατήσουν ζωντανό.

Μαζί καταλήγουν στον μόλο του Αγίου Ταξιάρχη, όπου με θέα την Οία, σε ένα σεληνιακό τοπίο, μαγειρεύουν πιάτα εμπνευσμένα από το σαντορινιό κήπο!

Το άνυδρο ντοματάκι είναι ο κόκκινος θησαυρός του νησιού. Ο Δημήτρης συναντά τον Πέτρο Οικονόμου και το μικρό του γιο Ορφέα, εν ώρα εργασίας! Ο Πέτρος εξηγεί, τι είναι αυτό που κάνει το ντοματάκι Σαντορίνης μοναδικό παγκοσμίως. Τέλος, σε έναν λόφο που θυμίζει άγρια δύση, ο Δημήτρης κάνει την ανατροπή και φτιάχνει στον Πέτρο τη δική του συνταγή για γλυκό ντοματάκι.

Στο Ακρωτήρι ένα ζευγάρι με τη δική του ιστορία ο Νικολός και η Μαργαρίτα υποδέχονται το Δημήτρη στη «Σπηλιά» τους! Η Μαργαρίτα είναι διάσημη για τους ντοματοκεφτέδες της και ο Νικολός για τις αφηγήσεις του! Εκεί, ο Δημήτρης μαθαίνει όλα τα μυστικά του «σωστού» ντοματοκεφτέ και στη συνέχεια ακούει τις  συναρπαστικές ιστορίες του Νικολού για τις αρχαιολογικές ανασκαφές.”

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
[adrotate banner=”71″]


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη