Τόκιο 2020: Χωρίς την παρουσία θεατών οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Χωρίς θεατές θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων λόγω των μεταλλάξεων ανάγκασαν την Ιαπωνία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Αυγούστου και, κατά συνέπεια, θα ισχύει καθ’ όλη την διάρκεια της διεξαγωγής των Αγώνων, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε ότι είναι απαραίτητο να “σφραγιστεί” το Τόκιο, όπου εξαπλώθηκε η μετάλλαξη Δέλτα, παρά να γίνει σημείο εξάπλωσης νέων μολύνσεων. “Πρέπει να ενισχύσουμε τα μέτρα για να αποφύγουμε την εξάπλωση και πάλι των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία, δεδομένων των συνεπειών των νέων παραλλαγών”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Οι φίλαθλοι καλούνται επίσης να μην συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν αθλήματα σε δημόσιους δρόμους, όπως το τριάθλο, αν και οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ορισμένοι χώροι έξω από τη μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή του Τόκιο ενδεχομένως να επέτρεπαν ένα μικρό αριθμό θεατών.

“Αυτό είναι απογοητευτικό για όλους”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η World Athletics, προσθέτοντας: “Για τους ανθρώπους του Τόκιο και της Ιαπωνίας, η ευκαιρία να δουν τους καλύτερους αθλητές του κόσμου να ανταγωνίζονται δεν εμφανίζεται συχνά. Φυσικά, πρέπει να ακούσουμε και να τηρήσουμε τις αποφάσεις που λαμβάνουν μεμονωμένες χώρες, επειδή αυτός ο ιός επηρεάζει διαφορετικά τις χώρες και τις περιοχές. Σε αυτό που όλοι πρέπει να επικεντρωθούμε στον αθλητισμό είναι στη λήψη γενναίων αποφάσεων που είναι συνήθως δύσκολες”.

Από την πλευρά του, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου, Χουσεΐν Αλ Μουσαλάμ, ήλπιζε να δει τα κλειστά να καλύπτουν “όχι λιγότερο από 50%της χωρητικότητας τους”, αλλά η σημερινή απόφαση “πάρθηκε από το Τόκιο 2020 και τις ιαπωνικές αρχές”, όπως δήλωσε, προσθέτοντας: “Η FINA είναι πεπεισμένη ότι οι αθλητές της κολύμβησης θα προσφέρουν μεγάλο ανταγωνισμό στον κόσμο που θα παρακολουθήσει τους αγώνες τους από τα σπίτια του”.

Τέλος, η Ένωση αθλητών της Γερμανίας χαρακτήρισε την απόφαση των διοργανωτών “λογική και κατάλληλη” εν μέσω της πανδημίας. “Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να επιταχύνουν τα ποσοστά μόλυνσης σε εθνικό επίπεδο, ούτε πρέπει να γίνουν παγκόσμια απειλή με υπερκατανεμητές”, ανέφερε στην ανακοίνωση της.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη