Χορός και μουσική πλημμύρισαν το ΔΑΠΠΟΣ

Με την αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου να δονείται σε νησιώτικους ρυθμούς πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 21 Φεβρουαρίου το αφιέρωμα στο συρτό μπάλο ρεπατί, τον μοναδικό χορό του νησιού μας, από τα χορευτικά σχήματα του Δήμου Θήρας και το διεθνές χορευτικό σχήμα Σαντορίνης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στις εξέδρες του γηπέδου για να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης και παράλληλα να τιμήσει με την παρουσία του την συμπλήρωση τριάντα χρόνων λειτουργίας των χορευτικών σχημάτων με την κα Σταματίνα Ξιάρχου στο “τιμόνι” τους.

Μαθητές κάθε ηλικίας από την αρχή της πορείας των χορευτικών μέχρι και σήμερα έδωσαν το “παρών” στην εκδήλωση, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία των βιωματικών χορευτών που απέδειξαν πως ο συρτός μπάλος ρεπατί είναι ένας χορός της ψυχής, πέρα από μετρημένα βήματα και χορευτικά “καλούπια”.

Η έναρξη της γιορτής έγινε με την κοπή της πίτας των χορευτικών σχημάτων από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιο και στη συνέχεια οι χορευτές πραγματοποίησαν εντυπωσιακή είσοδο με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Οργανισμού, η οποία μετά από δύο τραγούδια αποχώρησε, δίνοντας τη σκυτάλη σε μουσικούς και τοπικούς παραδοσιακούς οργανοπαίκτες, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύθηκαν τα παιδιά που συμπλήρωσαν τα πέντε χρόνια μαθημάτων.

Με ανακοίνωσή του ο ΔΑΠΠΟΣ ευχαριστεί για την ανιδιοτελή προσφορά τους τους μουσικούς Θηραίους Band, Αντώνη Αρβανίτη, Ραφαήλ Αρβανίτη, Ανδρέα Καραμολέγκο, Γιάννη Βαρβαρήγο, Βαγγέλη Σχοινά, Δημήτρη Χατζηλαζαρίδη και Σιγάλα Δημήτρη, τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και τους γονείς τους για την πολύτιμη στήριξη που προσφέρουν.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
atlantea ημερολόγιο εκδηλώσεων Σαντορίνης

Σαντορίνη