Χρηματοδότηση για σχολικές υποδομές από το Ε.Π. Νότιο Αιγαίο 2014-2020

Πόροι συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ πρόκειται να διατεθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014-2020” για την δημιουργία νέων και για την αναβάθμιση υφιστάμενων κτηριακών υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά και μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, απευθύνει ανοιχτές προσκλήσεις προς τους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων, προκειμένου να ενταχθούν στον Άξονες Προτεραιότητας “Βελτίωση βασικών υποδομών” και “Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο 2014-2020”, που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η πρώτη πρόσκληση, με τίτλο “Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 4,5 εκατ. ευρώ, απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Πάρου, Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 2.000.000 ευρώ θα διατεθούν στην εκπαιδευτική υποδομή για σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και γενική δευτεροβάθμια) και 2,5 εκατ. ευρώ στην υποδομή για προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα.

Η δεύτερη πρόσκληση, με τίτλο “Υποδομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα μικρά νησιά”, επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 3,5 εκατ. ευρώ, απευθύνεται στους δυνητικούς δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων έργων:

  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στην εκπαιδευτική υποδομή για σχολική εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και γενική δευτεροβάθμια) και 2 εκατ. ευρώ στην υποδομή για προσχολική εκπαίδευση και φροντίδα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν αφορούν στη συμπλήρωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν στην κατασκευή/επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων προσχολικής αγωγής, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων, καθώς και στην αναβάθμιση/αναδιαρρύθμιση/ στατική ενίσχυση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων.

Η ημερομηνία έναρξης της υποβολής προτάσεων και για τις δύο παραπάνω προσκλήσεις είναι η 23/9/2019 και ημερομηνία λήξης η 31/12/2019. 

Ως ελάχιστος προϋπολογισμός των υποβαλλομένων πράξεων ορίζεται το ποσό των 300.000 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here