14.2 C
Santorini
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρηματοδότηση στην καινοτόμο εταιρεία εμβολίων CureVac από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Share

Ένα εμβόλιο για τον COVID-19 θα μπορούσε να είναι έτοιμο έως το φθινόπωρο, όπως δήλωσε ο μεγαλομέτοχος της γερμανικής φαρμακευτικής εταιρίας CureVac, Ντίτμαρ Χοπ. Το πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το εμβόλιο “εξαρτάται από το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ (τον γερμανικό φορέα για τα εμβόλια). Θα πρέπει να δοκιμαστεί πρώτα σε ζώα και έπειτα σε ανθρώπους. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο, ενόψει του πιθανότατα νέου κύματος του κορονοϊού”, δήλωσε ο Χοπ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι προσέφερε χρηματοδότηση ύψους έως 80 εκατ. ευρώ ως οικονομική υποστήριξη στην εταιρία CureVac για να εντείνει την ανάπτυξη και την παραγωγή εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ευρώπη.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ συζήτησαν με τη διοίκηση της CureVac μέσω τηλεδιάσκεψης. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Ambroise Fayolle.

Η στήριξη θα λάβει τη μορφή εγγύησης της ΕΕ για ισόποσο δάνειο το οποίο επί του παρόντος αξιολογείται από την ΕΤΕπ, στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης για λοιμώδεις νόσους InnovFin του προγράμματος “Ορίζων 2020”.

[adning id="140783"]

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Σαντορίνη 1670 μ.Χ.

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη