Χρήσιμα λογιστικής και εργατικών

Συντάσσεται από την A Cubed*

– Με Δελτίο τύπου του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή δόθηκαν νέες διευκρινίσεις αναφορικά με τη φορολογική μεταχείριση των βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων.

– Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα “Ανακαινίζω-Νοικιάζω” που χρηματοδοτεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με ποσό 50.000.000 ευρώ και αφορά ανακαινίσεις και επισκευές, σε περίπου 12.500 κενές κατοικίες, με σκοπό να διατεθούν στη συνέχεια για μακροχρόνιες μισθώσεις.

– Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος: “Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα”, συνολικού ύψους 176,75 εκατ. ευρώ, έως τις 15/5/2024.

– Ξεκίνησαν οι έλεγχοι από την ΑΑΔΕ στις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν προχώρησαν στη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές τους μηχανές, ούτε προγραμμάτισαν ραντεβού για να το κάνουν εντός Απριλίου στην ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί. Οι έλεγχοι ξεκίνησαν αρχικά από 1.072 επιχειρήσεις με τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ, όμως τις επόμενες ημέρες πρόκειται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις ασχέτως τζίρου.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Παράταση στην επιβολή προστίμων με ενιαία εφαρμογή στις 1/7/2024.

* A Cubed ΟΕ, Tax – Payroll – Bookkeeping, Fira Santorini, Tel: 2286036927, Email: info@acubed.gr


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη