Χρυσό Βραβείο για το Santorini Experience στα Tourism Awards

Στις 2-4 Οκτωβρίου η φετινή διοργάνωση

Μια ακόμα διάκριση πρόσθεσε στη συλλογή του το Santorini Experience, η κορυφαία διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, κατακτώντας για πρώτη φορά την κορυφή των Tourism Awards. Το Santorini Experience απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία του Θαλάσσιου Τουρισμού, για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που εφάρμοσε.

“Η βράβευση της δραστηριότητας Santorini Experience από τον καταξιωμένο θεσμό Tourism Awards, αποτελεί εξαιρετική τιμητική διάκριση για τη Σαντορίνη. Ο Δήμος μας υλοποιεί Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης του Προορισμού Σαντορίνη, έχοντας υιοθετήσει τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης με έμφαση στην προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου, στην καινοτομία και την ποιότητα των υποδομών. Η αναγνώρισή μας από έναν θεσμό τουριστικής αριστείας, όπως τα Tourism Awards, ενδυναμώνει το brand Σαντορίνη, ενισχύει τη θέση του νησιού μεταξύ των κορυφαίων παγκόσμιων προορισμών και αποτελεί κίνητρο για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας στον τομέα του ποιοτικού τουρισμού” δήλωσε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, με αφορμή τη φετινή διάκριση.

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΔΑΠΠΟΣ Βασίλης Αλαφούζος τόνισε: “Το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους δημότες Θήρας που έχουν αγκαλιάσει τη διοργάνωση. Από την πλευρά μας θα είμαστε υποστηρικτές οποιασδήποτε προσπάθειας προάγει τον αθλητισμό και προωθεί τον ελληνικό τουρισμό”.

Στο μεταξύ, η προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί για 6η συνεχόμενη χρονιά στις 2-4 Οκτωβρίου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, με στόχο να στηρίξει τον αθλητικό τουρισμό της Σαντορίνης, σε μια δύσκολη λόγω συγκυριών τουριστική περίοδο. Το Santorini Experience θα συγκεντρώσει για ακόμα μία χρονιά επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές τρεξίματος και κολύμβησης, προωθώντας την άσκηση και τον προορισμό, σεβόμενο το περιβάλλον και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού. Οι φετινοί αγώνες θα έχουν eco-friendly προσέγγιση, μέσα από μια στρατηγική με plastic free ενέργειες, φιλικές προς το περιβάλλον.

Τρέξιμο με επιβλητική θέα προς την Καλντέρα
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή των 10 χλμ. απευθύνεται στους πιο έμπειρους στις αποστάσεις, ενώ αυτή των 15 χλμ. “Αριστείδης Αλαφούζος” αυτούς που προτιμούν τη δύναμη, την αντοχή και την αδρεναλίνη. Οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι συναρπαστικές διαδρομές που κόβουν την ανάσα, έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.

Κολύμβηση στο απαράμιλλο ηφαιστειογενές τοπίο
Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας μπροστά τους την επιβλητική όψη του νησιού, στον αγώνα open water 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια κάθε συμμετέχοντα με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης, με τη μέση θερμοκρασία του νερού τον Οκτώβριο, να φτάνει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν και πάλι οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη της Lifeguard Patrol. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Νίκου Γέμελου, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA.

Ακολουθεί το teaser video του αγώνα

Μέχρι τις 31/7 μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας για τις διαδρομές τρεξίματος ή και για την κολυμβητική διαδρομή εδώ, απολαμβάνοντας έκπτωση 25%. Η διοργάνωση προσφέρει επίσης τη δυνατότητα επιστροφής χρημάτων από ακύρωση εγγραφών, μέχρι τις 31/8.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει το Υπουργείο Τουρισμού, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού καθώς και οι οικείες αθλητικές Ομοσπονδίες. Το Santorini Experience θα διεξαχθεί με βάση το πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων, το οποίο θα διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων μερών. Άλλωστε βασική προτεραιότητα του αγώνα είναι πάντα η ασφάλεια και υγεία όλων των συμμετεχόντων.

Το Santorini Experience αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, τoυ Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης (Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.santorini-experience.com


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη