Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της Aegean Airlines και της Airbus για την παραγγελία έως 42 νέων αεροσκαφών Α320neo, πραγματοποιήθηκε σήμερα (22/6) στην Τεχνική Βάση της εταιρίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Aegean, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean, κ. Δημήτρης Γερογιάννης και ο Chief Executive Officer της Airbus κ. Tom Enders.

Μεταξύ των προσκαλεσμένων που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Θήρας κ. Νίκος Ζώρζος.

Από αριστερά: Φώτης Χατζηδιάκος, Δήμαρχος Ρόδου – Ευτύχης Βασιλάκης, Πρόεδρος Aegean – Νίκος Ζώρζος, Δήμαρχος Θήρας. Πηγή φωτογραφίας: Σελίδα Δημάρχου Θήρας Νίκου Ζώρζου στο Facebook

Η συμφωνία ύψους 5 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης για την εταιρία, τον κλάδο του τουρισμού και τη χώρα συνολικά. Τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν δυνατότητες νέων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, καθώς και αυξημένη εμβέλεια για πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Παράλληλα, ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της εταιρίας, μέσω των υπερσύγχρονων κινητήρων που βελτιώνουν την κατανάλωση καυσίμου και μειώνουν τις εκπομπές ρύπων.

Επενδύσεις στο μέλλον με προορισμό την εξέλιξη
Παράλληλα, δίνοντας έμφαση στην εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της, η Aegean προχωρά άμεσα και με ορίζοντα ολοκλήρωσης τους 18-24 μήνες στην κατασκευή εκπαιδευτικού κέντρου 12.000 τ.μ., συνολικής επένδυσης 30 εκατ. ευρώ στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το κέντρο θα παρέχει ειδικά διαμορφωμένους χώρους διδασκαλίας, αλλά και υπερσύγχρονους ιδιόκτητους εξομοιωτές πτήσεων, καλύπτοντας πλέον στην Ελλάδα όλο τον κύκλο των αναγκών του πτητικού προσωπικού της Aegean, τόσο των πιλότων, όσο και των πληρωμάτων καμπίνας.

Ταυτόχρονα, η Aegean ξεκινά άμεσα ένα πρόγραμμα υποτροφιών για 100 υποψήφιους πιλότους το 2018-2019, προκειμένου να προσφέρει την ευκαιρία σε νέους που επιθυμούν να γίνουν πιλότοι, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντιμετωπίσουν το σύνολο του κόστους των σχολών φοίτησης, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 60.000-70.000€ ανά υποψήφιο.

Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean

Ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, Πρόεδρος της Aegean δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης: “Η AEGEAN χτίστηκε 19 χρόνια πριν με όραμα τη δημιουργία ενός ποιοτικού αερομεταφορέα, που θα τιμά τον επιβάτη και τη χώρα. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς σήμερα προχωρούμε σε μια διπλή επένδυση σε υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην προοπτική εξέλιξης των ανθρώπων μας. Συνεχίζουμε με ακόμα καλύτερα εργαλεία, αλλά πάντα με την ίδια ευθύνη και προσήλωση”.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean ανέφερε “Επενδύοντας σε υπερσύγχρονα αεροσκάφη Airbus A320 και σε μια ακόμη πιο σύγχρονη, άρτια και επεκτάσιμη σε δυνατότητες υποδομή εκπαίδευσης, σηματοδοτούμε ένα ακόμα ορόσημο για την εταιρία μας. Άλλωστε πεποίθησή μας είναι ότι αυτό που διαφοροποιεί την AEGEAN από τις άλλες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι το μέταλλο, αλλά οι άνθρωποί μας”.

Από την πλευρά του ο κ. Thomas Enders, Chief Executive Officer της Airbus, σημείωσε: “H Aegean είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εταιρίας που επιτυγχάνει να επιχειρεί και να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις. H εταιρία κατάφερε να αντιμετωπίσει την κρίση στην οικονομία της χώρας και να βγει ακόμα πιο ισχυρή. Η εστίαση της Aegean στους επιβάτες και η προσοχή της στην ποιοτική εξυπηρέτηση, την έχουν αναδείξει σε μια από τις πιο βραβευμένες αεροπορικές εταιρίες σε ικανοποίηση επιβατών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η Aegean επέλεξε την Airbus για να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του στόλου της στο μέλλον”.

Διαφήμιση
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here