ΑΟ Θήρας: Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων

Ξεκάθαρα υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών 2020-2021 τάσσεται ο ΑΟ Θήρας, όπως κάνει γνωστό με επιστολή του προς την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης που κοινοποιεί και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως αναφέρει η ομάδα της Σαντορίνης στην επιστολή της, τα πρωτόκολλα που εφαρμόστηκαν μέχρι και τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω lockdown κρίνονται τόσο από την ίδια όσο και την μεγάλη πλειοψηφία των ομάδων, ικανοποιητικά και αποτελεσματικά, σημειώνοντας πως οι μόνες ομάδες αθλημάτων σάλας με θετικά τεστ Sars-CoV2, είναι αυτές των ομάδων καλαθοσφαίρισης που είχαν μετακίνηση εκτός Ελλάδας, όπως επίσης και λιγοστές περιπτώσεις σε περιοχές με εξαιρετικά επιβαρυμένο επιδημιολογικό στάτους.

Τονίζει δε πως μέχρι και τις 6/11 δεν είχε καταγραφεί καμία τετική διάγνωση Covid-19 σε αθλήτρια ή προσωπικό των ομάδων της Volleyleague γυναικών.

Με δεδομένη μάλιστα την βούληση που έχουν εκφράσει και όλες οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας για συνέχιση του πρωταθλήματος και των προπονήσεων, τηρώντας τα σχετικά πρωτόκολλα, ο ΑΟ Θήρας δηλώνει ότι ευθυγραμμίζεται στο πνεύμα της προηγούμενης ανακοίνωσης της ΕΟΠΕ για τις αγωνιστικές και οικονομικές συνέπειες της διακοπής του πρωταθλήματος στη Volleyleague γυναικών.

“Εκτιμούμε δε ότι στο πνεύμα της νέας Κ.Υ.Α. που εκδόθηκε χθες, είναι απολύτως εφικτό να υπάρξει από πλευράς Ε.Ο.ΠΕ. πλήρης, κατά το δυνατόν, πρόταση για δέσμη μέτρων κάτω από τις οποίες η συνέχιση της αγωνιστικής δραστηριότητας των σωματείων της Volleyleague γυναικών μπορεί να επιτευχθεί με ασφάλεια. Επιγραμματικά, πιστεύουμε ότι η συνέχιση της Volley league με την τήρηση των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι όχι μόνο εφικτή, αλλά και απαραίτητη για να μην προκληθούν μη αναστρέψιμες βλάβες στο άθλημα, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο”, καταλήγει η επιστολή του ΑΟ Θήρας.

Σημειώνεται ότι η νέα ΚΥΑ αναφέρει σχετικά τα εξής: “Πρόκειται άμεσα να εξεταστεί η δυνατότητα εξαίρεσης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών και για άλλα εγχώρια πρωταθλήματα ή/και διεθνείς διοργανώσεις, των οποίων οι ομάδες θα καταθέσουν και θα εγκριθεί υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια”.

Fake news τα περί αποδέσμευσης των αθλητριών
Στο μεταξύ, η ομάδα με ανακοίνωσή της έκανε σαφές πως οι φήμες που διακινούνται τα περί αποδέσμευσης των αθλητριών της λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, δεν ευσταθούν.

“Όπως ξεκάθαρα φάνηκε και την περασμένη άνοιξη, μεταξύ των αθλητριών, της διοίκησης και των οπαδών του Α.Ο. Θήρας υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει οικογενειακή σχέση, με την ευρύτερη έννοια, και κατά συνέπεια η αποδέσμευση μελών της οικογένειας όχι μόνο δεν έχει κάποια προτεραιότητα, αλλά είναι απολύτως απευκταία. Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη άνοιξη καμία αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας δεν αποδεσμεύθηκε επί ένα δίμηνο, οπότε και αποφασίσθηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Η πρόθεσή μας σε αυτό το δεύτερο lockdown είναι να παραμείνουν όλες οι αθλήτριες στην δύναμη του συλλόγου, και ήδη προσπαθούμε αυτή η αναστάτωση και αβεβαιότητα που υπάρχει αναφορικά με την διαμονή τους, τις προπονήσεις τους, και κάθε άλλη μικρή η μεγάλη λεπτομέρεια, να διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.


Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαντορίνη