Υπερψηφίστηκε η πρόταση για χρηματοδότηση του ΙΜΠΗΣ

Υπέρ της χρηματοδότησης του Ινστιτούτου Μελέτης και Παρακολούθησης Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) τάχθηκε χθες (22/2) κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας, μετά από μαραθώνια διαδικτυακή συνεδρίαση, διάρκειας έξι και πλέον ωρών.

Το θέμα της χρηματοδότησης του ΙΜΠΗΣ έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο δέκα δημοτικοί σύμβουλοι από τις δημοτικές παρατάξεις της Θηραϊκής Πολιτείας και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του ΙΜΠΗΣ, Δρ. Γιώργος Βουγιουκαλάκης, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για το έργο του Ινστιτούτου και απάντησε σε κάθε ερώτηση που υποβλήθηκε από το σώμα.

Διαφήμιση
maison_concept_objet_santorini

Η πρόταση για χρηματοδότηση του ΙΜΠΗΣ από τον Δήμο Θήρας με 30.000 ευρώ για το 2022 έλαβε 17 θετικές ψήφους, από όλους τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων του κ. Ν. Ζώρζου (Ν. Ζώρζος, Β. Ζώρζος, Κ. Κανελλάκης, Ν. Καμπουράκης, Λ. Τζούρος, Α. Πάσσαρης, Μ. Καφιέρης και Γ. Νομικός), της κας Μ. Αργυρού (Μ. Αργυρού και Α. Κόκκαλη) και του κ. Μ. Ορφανού (Μ. Ορφανός, Μ. Αγγελάκη, Β. Αλαφούζος, Π. Πρέκας, Α. Λ. Χάλαρης) και επιπλέον από τους Ι. Μάινα και Ε. Σιγάλα από την παράταξη του κ. Α. Ρούσσου), 5 αρνητικές (Σ. Κίτσου, Κ. Σιγάλα από την παράταξη του Δημάρχου, Α. Ρούσσος, Σ. Δρόσος και Α. Ν. Χάλαρης από την παράταξη του Α. Ρούσσου) και 3 “παρών” (Γ. Δαρζέντας, Σ. Σιγάλας και Γ. Στεφανάκης από την παράταξη του Δημάρχου). Δεν ψήφισαν οι Γ. Μαντούσης και Ι. Γρατσίας.

Η πολιτική βούληση εκφράστηκε μεν ηχηρά και διαπαραταξιακά από την πλειοψηφία του σώματος, όμως μένει να δούμε πώς και αν θα υλοποιηθεί τελικά η χρηματοδότηση, καθώς όπως ακούστηκε κατά τη συνεδρίαση, θα “σκοντάψει” στη συνέχεια για διαδικαστικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας εξέφρασε τις θέσεις και τις ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει η δημοτική αρχή για την παρακολούθηση του ηφαιστείου, θέμα που θα συζητηθεί αναλυτικά σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Διαφήμιση

Ακολουθήστε το atlantea.news στο Google News και ενημερωθείτε για όλες τις ειδήσεις και τα άρθρα που δημοσιεύονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαφήμιση
Γιώργος Βουγιουκαλάκης - Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Διαβάστε επίσης

Διαφήμιση

Σαντορίνη